Novogodišnja dekoracija: Da sve zasija za praznike!

Novogodišnja dekoracija: Da sve zasija za praznike!

Autor: | 28/12/2019

0

Novogodišnja dekoracija za male prostore uz pomoć ponekog trika

Decembar je vreme slavlja i praznika, a novogodišnja dekoracija je ono što nas najviše raduje. Jelke, pokloni i praznični ukrasi su svuda oko nas, a svi se radujemo porodičnoj i toploj atmosferi u kojoj ćemo narednih dana uživati. Mnoge poznate ličnosti su potrošile čitavo bogatstvo kako bi njihove kuće bile što bolje ukrašene, jer su praznične dekoracije odavno postale i stvar prestiža. Ali šta sa nama koji, umesto u vilama, živimo u malim stanovima ili kućama? Bez brige, ove fantastične ideje za novogodišnje dekoracije učiniće da i mali prostori zasijaju za praznike.

Najbolji pokloni za praznike su besplatni, a pamte se večno

Odaberite malu jelku

U maloj prostoriji često nema mesta za veliku jelku, ali to ne znači da će mala jelka izgledati neupadljivo. Ako je podignete na postolje, dobiće na visini, a neće zauzimati toliko prostora na podu i smetati kao velika jelka.

Izbegnite greške: Idealni pokloni po horoskopskom znaku

...ili se odlučite za alternativu

Bitnije od samog drveta je simbol jelke koji predstavlja duh praznika. Nemojte osećati pritisak da unesete drvo ako za njega u stanu nemate prostora. Postoji mnogo kreativnih alternativa koje mogu zauzeti mnogo manje prostora. Napravite zidnu dekoraciju u obliku jelke od lampica, suvih grančica i ukrasa ili maštovite mini jelke za sto ili policu.

Ovi modni komadi ne dolaze u obzir: Kako se ne smete obući za novogodišnju proslavu u firmi

Budite inovativni

Umesto da dodajete predmete u već mali prostor, zamenite ono što ono što već imate. Na primer, dekorativne jastučnice zamenite novim sa prazničnim motivima ili porukama. Ako umete da šijete i volite "uradi sam" projekte, novogodišnje jastučnice ili aplikacije ćete vrlo lako napraviti sami, piše KucaStil.

Zamenite svakodnevne šolje i čaše unikatnim svetlucavim šoljama koje će doprineti prazničnoj atmosferi i iznenaditi goste.

Ukrasite klub sto

Stočić u dnevnom boravku je centralno mesto oko kog se okupljaju gosti, pa ga nemojte zanemarivati. Dovoljno je da ga prekrijete nadstolnjakom sa novogodišnjim ili božićnim motivima i stavite ukrasni svećnjak ili praznični cvetni aranžman.

Praznični duh na ulazu

Čak i najmanji stan ili kuća moraju imati jednu stvar – ulazna vrata. Ako u unutrašnjosti nemate mnogo prostora za dekoraciju, izrazite svoju kreativnost na vratima. Osetićete praznični duh i toplinu čim dođete kući, a obradovaćete i svoje goste i komšije. Na ulaz možete okačiti venčiće i grane, a ako imate vrata sa staklom, u svaki okvir stavite rustične pahuljice, pahuljice od papira ili drugi novogodišnji ukras.

Koliko često se ljubite? Evo zašto su poljupci važni

Ne zaboravite terasu

Ako imate terasu, okitite je. Ogradu ukrasite veštačkim zimzelenim granama sa ukrasima i lampicama, a zidove dekorišite vencima. Ne zaboravite i plafon terase, koji je takođe odlično mesto za lampione.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty