Dovedite stvari u red: Sredite garderober u 7 brzih koraka

Dovedite stvari u red: Sredite garderober u 7 brzih koraka

Autor: | 05/01/2020

0

Ne dozvolite da haos vlada vašim životom već pretresite garderober i dovedite stvari u red

Početak godine idealno je vreme da vaš garderober presložite i sve suvišno izbacite napolje. Jer ormar jedva da možete da zatvorite, a opet nikad nemate šta da obučete?

Znate i sami u čemu je problem: u svom tom neredu, ne možete ni da vidite šta sve imate od garderobe, a kamoli da uočite stvari koje biste mogli da iskombinujete zajedno, tako da imate "modno rešenje" za svaki dan u nedelji.

Odvojite jedno popodne, i dovedite garderober u red, uz nekoliko jednostavnih saveta.

Izvadite sve iz ormara

Ispraznite garderober potpuno, ali nemojte sve pobacati na pod. Uzimajte po desetak komada odeće i stavljajte ih na krevet. Pregledajte svaki, da li su šavovi krenuli, da li je materijal izbledeo ili se ućebao? Odlučite, odmah, šta želite da zadržite, a šta zauvek odlazi. Stvari koje nećete zadržati stavljajte u veliku kesu, koju ćete moći da ostavite pored kontejnera, ili odnesete u Crveni krst.

Nemojte čuvati odeću za specijalne prilike od pre sto godina

Ta satenska haljina bez bretela koju ste kupili 2003. za neku žurku vam više ne treba. Sasvim sigurno. Isto važi i za džemper sa šljokicama za koji se ne sećate ni kad ste ga kupili, niti se sećate da ste ga ikada obukli.

Po meri supermodela: Zavirite u raskošni garderober Sindi Kraford (video)

Zadržite samo odeću koja vam je sada taman

Najveća greška koju žene prave kad je reč o garderobi je to što žive u prošlosti… ili u nekoj zamišljenoj budućnosti. Drugim rečima, ili žele da izgledaju kako su nekad izgledale, ili se nadaju da će izgledati na određeni način jednog dana.

Farmerke iz gimnazije u koje više ne možete da privirite nemaju šta da traže u vašem ormaru. Ako jednog dana ponovo budete imali liniju i kilažu kao kad ste imali 18 godina, kupićete nove, piše Mondo.

Bacite sve žičane vešalice

Vešalice od žice koje dobijete kad nosite stvari na hemijsko su jako, jako loše i oštećuju garderobu. Drvene izgledaju lepo, ali su kabaste i zauzimaju mnogo mesta u garderoberu. Najsigurniji način da čuvate odeću na vešalicama je ako koristite one "plišane". Stvari sa njih ne klize, neće padati, a neće se ni istegliti na ramenima. Uz to, ove vešalice ne zauzimaju previše mesta.

Zavirite u garderober Dženifer Lopez

Okačite nakit

U kutiji za nakit čuvajte minđuše, narukvice i prstenje. Ogrlice treba da budu okačene, tako da možete da ih vidite i iskombinujete sa garderobom. Male kukice sa unutrašnje strane vrata ormara su odlično rešenje. Ogrlice se neće "prelomiti" kao kad ih nabijete u kutiju, a uvek ćete ih imati na oku, tako da nećete nositi stalno jednu istu samo zato što vas mrzi da potražite ostale.

Zavirite u garderober Kortni Kardašijan

Ne zaboravite cipele

Kad već sređujete ormar, bacite pogled i na cipele. Izvadite sve koje imate, pregledajte ih i proverite da li neke treba da odnesete kod obućara da im zameni flekice ili nešto slično. I ovde važi isto pravilo: cipele koje su vam neudobne i ne odgovaraju vam, odlaze zauvek, baš kao i one koje su toliko iznošene da im više nema spasa. Koliko god da ih volite, ako su odslužile svoje, vreme je da se oprostite.

Organizujte garedorbu prema prilici u kojoj je nosite

Neka odeća za posao bude u jednom delu, a odeća za vikend i slobodno vreme u drugom delu ormara. Ovo će vam ujutru ubrzati spremanje, i efikasniji je način organizovanja, nego odvajanje stvari po bojama, na primer.

Stvari koje vam više nisu potrebne, a još su u nosivom stanju odnesite u Crveni krst ili ih ostavite pored kontejnera. I nemojte pasti u iskušenje da "pogledate još jednom" gomilu koju ste odvojili. Ništa od toga neće vam nedostajati, obećavamo.

hellomagazin.rs guliver/getty

Najnovije vesti