Kada je najbolje objaviti sliku na Instagramu?

Kada je najbolje objaviti sliku na Instagramu?

Autor: | 15/07/2020

0

„Instagram“ je mnogima prozor u svet. Gde su poznati, šta rade, kako se zabavljaju u doba korone, da li putuju, sa kim i gde žive samo su neka pitanja koja brojni korisnici ove društvene mreže svakodnevno postavljaju i pretražuju.

Međutim, čak iako „Instagram“ volite samo da biste uživali u svojoj stranici i drugima pokazivali ono što radite i volite, morate znati da nije svejedno kada ćete objaviti novi post ili „Instagram stori“.  Ako vam je stalo da imate što više lajkova, vreme objave je i te kako važno. Zato se pitanje koje je idealno doba dana za objavljivanje slika na „Instagramu“ samo nameće.

Pročitajte: Zašto uopšte postoji potreba da se hejtuje?

Pravila „Instagrama“ ili dobar trik

Danas ne možemo da zamislimo život bez društvenih mreža, naročito bez „Instagrama“, „Fejsbuka“ i „Tvitera“. Sve više korisnika koristi „Instagram“ ne samo da bi objavili šta jedu i koja mesta posećuju, već i da bi promovisali sebe ili svoj proizvod. Zato se mnogi često pitaju kada je najbolje vreme da se objavi sadržaj na društvenim mrežama.

Verovali ili ne, najbolje vreme za objave je u dva sata po podne, navodi portal „Wall“. Svako bi, verovatno, pomislio ko još proverava šta se događa na „Instagramu“ u dva po podne. Ali to je tako. Mnogi ostavljaju postove na ovoj poznatoj društvenoj platformi tokom dana, pa je verovatnije da će vaša objava biti vidljivija tada, kažu istraživanja.

Pročitajte: Instagram Dunje Jovanić – Influenserka koja zna šta želi

Osim na vreme, stručnjaci kažu da se prilikom objave sadržaja na „Instagramu“ pažnja mora obratiti i na dan u nedelji. Najbolji dani su ponedeljak, sreda, četvrtak i petak. Dok su vikendi i utorak dani kada većina ljudi manje koristi društvene mreže. Istraživanja kažu da se ovim danima beleži manji broj „sviđanja“, to jest manje se „klikće“ čuvena opcija „like“ koju svi obožavamo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty