Za sreću i bogatstvo: Ove stvari danas obavezno rešite u svom domu

Za sreću i bogatstvo: Ove stvari danas obavezno rešite u svom domu

Autor: | 31/12/2023

0

Nova godina i feng šui pravila savršeno se ukrštaju

Verovatno se pitate kakve veze imaju Nova godina i feng šui. Pa, imaju.

U zavisnosti od dela sveta u kojem živimo, svako ima svoje rituale kojima obeležava kraj jednog i početak novog obrtanja oko sunca.

Ovo je, rekli bismo, najuniverzalniji.

Feng šui predstavlja drevnu kinesku veštinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između osobe i njenog okruženja, kao i specifične tehnike organizacije životnog prostora. A ispraćaj stare godine pravo je vreme da u svoj dom unesete harmoniju i oslobodite ga loše energije.

Pre ulaska u novu fazu trebalo bi da sve što nas je usporavalo ili što je imalo bilo kakav negativan uticaj na nas ostavimo u prošlosti, daleko iza sebe. Počnimo od najjednostavnije stavke.

Photo by Danila Hamsterman on Unsplash

 

Pred doček detaljno očistite prostor u kojem živite. Izbacite nepotrebne stvari, uspomene koje vas podsećaju na nešto ružno, sve što zaklanja svetlost i što vas guši. Učinite to bez griže savesti.

Prebrišite sav nameštaj, vrata i prozore, po mogućstvu tečnošću od prirodnih sastojaka, bez hemije. Kada budete vraćali nameštaj na mesto, nemojte baš na isto. Neka razlika u odnosu na prethodnu poziciju bude bar dva centimetra. Skoro neprimetno, a dovoljno da pokrene energiju.

Nova godina i feng šui pravila savršeno se ukrštaju

Posebnu pažnju obratite na kuhinjske elemente, jer svaki je asocijacija na nešto. Šporet, rerna, frižider i sudopera uvek moraju da budu besprekorno čisti, uostalom i zbog vaše higijene i zdravlja.

Sva vrata podesite tako da se otvaraju u luku od 90 stepeni, jer ona su simbol novih mogućnosti. Što su otvorenija, to su veće šanse da vam se dogode stvari koje će vas činiti srećnim i zadovoljnijim.

Pročitajte: Novak i Jelena renoviraju kuću po feng šui pravilima - Zavirite u raskošni enterijer Biserne vile u Marbelji (video)

Pravilo je i da u novu godinu uđete sa bar jednim novim komadom odeće na sebi, a da staru garderobu, koju odavno ne nosite, nekom poklonite ili bacite.

Photo by Element5 Digital on Unsplash

 

Potrudite se da osmislite raskošnu trpezu, sa najsvečanijim posuđem koje imate, kako bi vam naredni meseci doneli prosperitet.

Pročitajte: Dekorišite dom ili kancelariju ovim Feng šui biljkama i pustite ih da odrade svoj posao

Napravite listu želja.

Zapišite ih, i s vremena na vreme u toku godine bacite pogled na papir. Važno je da ih zapišete, zato što pisanjem aktivirate realizaciju tih ciljeva i sebi zadajete izazov.

Pismo možete da ostavite ispod jelke. Možda ga pronađe i Deda Mraz.

Photo by Riccardo Andolfo on Unsplash

 

A kad smo već kod jelke, prema feng šui pravilima trebalo bi je postaviti u istočnom delu prostorije. To, pre svega, važi za one koji bi voleli da srede finansijsku situaciju. I da, ukrasi bi trebalo da budu crvene boje. Na radost.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Max Titov on Unsplash

Pročitajte još

Najnovije vesti