Limun sa vodom pre jela za mršavljanje i detoks: Mit ili čarobno piće?

Limun sa vodom pre jela za mršavljanje i detoks: Mit ili čarobno piće?

Autor: | 30/09/2023

0

Često se čuje da je mlaka voda sa limunom jedna od najzdravijih navika koju možete da praktikujete. Kada se rastvori u toploj vodi, svojstva limuna postaju efikasnija. Ovo piće ubrzava metabolizam, tako da može da bude efikasan u procesu mršavljenja.

Shutterstock

 

Topla voda sa limunom će probuditi vaš probavni sistem, koji pomaže ispiranje masnih naslaga iz tela, i podstaći će zdrav gubitak težine. Tako da je ovo piće odličan saveznik kako u mršavljanju tako i u detoksikaciji organizma.

Pročitajte: Dijeta Hande Erčel kao od šale skida 5 do 7 kilograma, a drži se samo 3 dana

Voda sa limunom sprečava konstipaciju, poboljšava cirkulaciju, i delotvoran je u opuštanju mišića i sprečavanju grčeva mišića.

Shutterstock

 

 Za ovo piće morate da koristite toplu vodu jer svojstva limuna nisu efikasna u hladnoj vodi. Pomešajte jednu kašiku svežeg limunovog soka sa 225 ml vode. Popiti na prazan stomak, dvadesetak minuta pre jela.

Pročitajte: Šta jede žena koja je skinula 72 kilograma? Doručak Bojane Stamenov garantuje mršavljenje

Iako se smatra zdravim, možete da primetite i neka neželjena dejstva. Citrusno voće može da pojača refluks kiseline. Ukoliko se pije u prevelikoj količini, limunska kiselina može da ošteti zubnu gleđ, tako da se preporučuje da ovo piće pijete sa slamčicom.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock