Obratite pažnju na signale koje telo šalje: Šta treba znati o perimenopauzi?

Obratite pažnju na signale koje telo šalje: Šta treba znati o perimenopauzi?

Autor: | 30/09/2022

0

Hormoni prilično vladaju našim ŽENSKIM svetom, zato mi žene imamo strahopoštovanje prema njima. Oni igraju ulogu u našem raspoloženju, ciklusu spavanja, nivoima energije, žudnji za hranom, fluktuacijama težine i našem reproduktivnom ciklusu-pomažu nam da zatrudnimo i održimo trudnoću.

Nivo naših hormona se menja iz dana u dan, iz meseca u mesec i kroz ceo životni vek, čak nije isti ni u toku jednog dana! Zbog toga i ne postoji savršeni nivo hormona u bilo kojoj fazi života. Ipak osluškujući svoje telo svesne smo da postoje normalni rasponi.

Ako govorimo o 40-tim godinama života, telo će nam u periodu perimenopauze dati signale, da ipak nešto treba da preduzmemo. Taj period može trajati i do 10 godina! Zašto ne bi smo i tih 10 godina živele kvalitetno i u odsustvu ili sa ublaženim simptomima kao što su: mentalna magla, nesanica, gojenje, depresija, GIT problemi, naleti vrućine, ubrzan rad srca, suvoća vagine. Naše telo nas samo upozorava da treba nešto da preduzmemo! Hoćemo li nešto uraditi po tom pitanju?

Prirodni preparat crvene deteline Osteofact E donosi podršku i olakšava prolazak kroz buran period života žene, kakav je menopauza. Brini o sebi na prirodan i proveren način, a kompanija Pharmanova će brinuti o nama kroz ponudu visokokvalitetnih preparata namenjenih intimnom zdravlju žena.

Promo

 

 

Čest problem žena i tokom reproduktivnog perioda, nakon intervencija, stresa… a pogotovo u period menopauze je suvoća vagine praćena peckanjem, svrabom i bolnim odnosom. Kombinacija mlečne i hijaluronske kiseline u obliku vaginaleta pomaže da se ovaj problem prevaziđe. Oestrofact HL je pravi izbor za nju.

Promo

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti