EXIT 2022: Figura pop kulture Iggy Azalea dolazi u Srbiju!

EXIT 2022: Figura pop kulture Iggy Azalea dolazi u Srbiju!

Autor: | 20/06/2022

0

Jedna je od najvećih muzičkih zvezda današnjice, izuzetno definišuća figura pop kulture, dopadalo vam se to ili ne!

Čim je tako velika, odmah je i osporavana. Kao bela žena u hip-hopu, dugo je morala da se dokazuje. Sada je u periodu kada je shvatila, a to i pokazuje – da ne mora baš ništa! Ima dovoljno para da se povuče i zauvek udobno uživa. Rekla je da je njen poslednji album kraj jedne ere i sumnjalo se da li će uopšte nastupati!

Njen dolazak na EXIT 7. jula ovog leta prava je evropska ekskluziva, a pod pretpostavkom da znate blokbaster hitove kao što su „Fancy“ i „Black Widow“, probali bismo da vam bacimo svetlo na njen album iz prošle godine, verovatno i najbolji u karijeri.

Pročitajte: Deset razloga zašto posetiti ovogodišnji EXIT festival (I deo)

Promo

 

„The End of an Era“ je „Blackout“ za ovu generaciju. Sećate se tog albuma kojim nam je Britney Spears dala „Gimme More“, crnu periku i strip klub nakon višegodišnjeg zlostavljanja paparaca, reakcije kišobranom i brijanja glave. Tadašnja pala pop princeza nam je dala prljavu elektro ilegalu koju cenimo tek petnaest godina kasnije.

Iako igra sigurnije, Iggy nam je prošle godine dala sličan album, koji će takođe verovatno biti studiran mnogo kasnije. Kao i njena koleginica Charli XCX, izbacila je poslednji album kao ugovornu obavezu prema velikoj izdavačkoj kući. Ove tri žene, svaka u svojoj sferi, reoblikuju muzičku industriju, i to ne samo zvukom.

Pročitajte: Deset razloga zašto posetiti ovogodišnji EXIT festival (II deo)

Promo

 

Njihovi potezi prisiliće menadžere da promene pristup i vrate fokus na muzičare i publiku, uz sve nove načine konzumiranja muzike i idola uopšte. Želimo da verujemo da će zbog njih umetnici dobiti mnogo više slobode, odnosno da će se muzika praviti u studijima, a ne u kancelarijama.

Nakon višegodišnjeg masakra medija koji izgleda sleduje svakoj uspešnoj ženi u muzici, Iggy je morala da se povuče u svoj ćošak. Pojavila se, izgledalo je, niotkuda, demolirala top liste i okupirala novinske cikluse nekoliko godina vezano. Naravno da je zasmetala.

Dobila je nedavno sina, pa opuštena ponudila album kojim sumira karijeru (i možda je zatvara). Prošao je nezapaženo, zbog konflikta sa industrijom i raskida sa izdavačem, posebno zbog globalne pandemije.

The End of an Era (Full Album)

Promo

 

Albumom „The End of an Era“ vodi nas kroz svoje dvadesete i repuje preko elektronske muzike koju je slušala. On je labavo podeljen u četiri tematske celine, od prvih izlazaka do vrtoglave slave. Kaže da je sve probala, bez potrebe da se pravda ili ponavlja, uz optimizam za nadolazeće. Evocira bloghouse, EDM, ubacuje DnB. Najbolje leže na 808 bit, a repuje samouvereno i retrospektivno, zadovoljna pozicijom u kojoj je.

Nema mnogo prilika da uživo vidimo ljude koji su deo monokulture u trenutku kada to i dalje jesu. Bilo da je volite zbog hitova ili volite da je mrzite, zaista je privilegija slušati nekoga ko je muzički definisao prethodnu dekadu.

Pročitajte: Calvin Harris - Čovek koji je redefinisao plesnu muziku

Promo

 

Kada bude na sceni, nosiće eho i svih velikih sa kojima je sarađivala. Očekujte duete sa Britney Spears, Jennifer Lopez, Arianom Grande, Ritom Orom i Charli XCX za kraj seta kojim se zatvara poglavlje platinaste karijere i koja broji čak 70 miliona prodatih jedinica.

Komentari (0)

Loading
Vojkan Bećir hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti