Feng šui za dečju sobu

Feng šui za dečju sobu

Autor: | 03/07/2016

0


Ako ste poklonik feng šui filozofije uređenja prostora i imate decu, evo kako bi trebalo da uredite njihovu sobu, da bi bila zdrava, sigurna i bezbedna.

Deca mogu da budu vrlo podložna energijama svog okruženja, i upravo je zbog ove činjenice veoma važno da njihov krevet bude postavljen u središnjoj poziciji, naspram ostatka prostorije.

Klinci, veruju Kinezi, lako mogu da se osećaju anksiozno i ranjivo u slučaju da se njihova leđa nalaze okrenuta vratima. Elektronika nikada ne sme da stoji pored kreveta.


Uklonite sve predmete zbog kojih osećate obavezu, odnosno one koje mislite da morate zadržati iz bilo kojeg razloga. Pazite na svežinu vazduha koji vaša deca udišu.

Slike vode, akvarijumi, ili zvuci vode u sobi, mogu da stvore nezdravo okruženje, pa čak dovedu i do problema sa respiratornim oboljenjima. Ovo je posebno važno ako vaša deca imaju neke zdravstvene tegobe, naročito astmu.

Uzglavlje dečjeg kreveta mora biti naslonjeno uz čvrst zid. Osigurajte dovoljan prostor za prolaženje sa svake strane kreveta i nemojte nikako paralelno sa zidom da postavljate njegov bok. Izbegavajte smeštanje kreveta ispod prozora, ili direktno u liniji sa vratima.

Ako je moguće, kreveti za dečake bi trebalo da se nalaze na istočnoj ili severnoj strani sobe, a oni za devojčice na južnoj, jugozapadnoj, ili zapadnoj strani prostorije.

story.rs/NP Thinkstockphotos
Tagovi: dekor feng šui