Perfinjen dom Marka Džejkobsa uređen u art deko stilu

Perfinjen dom Marka Džejkobsa uređen u art deko stilu

Autor: | 08/09/2016

0

U Grinič Vilidžu u Njujorku, kuća slavnog modnog dizajnera Marka Džejkobsa na najbolji način predstavlja njegov glamurozan i sofisticiran stil, koji je pravo sa piste sada utemeljen u savršeno organizovan prostor njegovog doma.

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 5, 2016 at 7:18am PDT

Nastala kao rezulat zajedničke saradnje sa dekoraterima enterijera, četvorospratna kuća predstavlja pravi raj koji spaja dizajnerski dekor, raskošne teksture, atraktivne antikvitete, i neobičnu umetnost koja na najbolji način predstavlja Markov vedar duh i poseban personaliti.

- Nisam osoba koja ima poseban koncept. Samo želim da živim sa stvarima koje zaista volim, kao što je odličan art deko nameštaj, komadi iz sedamdesetih i savremena umetnost. Pri tome, nisam želeo da se u svom domu osećam kao da sam u netaknutoj galeriji, ili na nekom setu, već samo da dobijem prijatan, udoban i inspirativan prostor. Na karju sam uspeo da stvorim savršenu oazu koji mnogi opisuju kao eklektičnu, upravo zbog miksa različitih stilova - kaže Džejkobs.

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 6, 2016 at 8:11am PDT

Ravne simetrične površine, oštri uglovi kao i geometrijske linije i aerodinamični oblici nameštaja uspeli su da stvore izgled koji je čist, organizovan i prostran.

U dnevnoj sobi, nizak stočić i sofa koja je presvučena mešavinom svile, stvaraju prijatnu i udobnu atmosferu doma.

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 4, 2016 at 10:52am PDT

Posebnu pažnju ostavila su umetnička dela, koje su dekorateri odlično uklopili sa ostalim luksuznim komadima nameštaja.

Svaka soba u kući je ukrašena umetninama izuzetne vrednosti, koje su dostojne najboljih galerija. U spavaćoj sobi se nalazi slika autora Elsvorta Kelija iz 1962. godine koja, zajedno sa okvirom kamenog kamina i "Giacometti" brzonzanim stolicama, stvara odličan kontrast.

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 3, 2016 at 2:19pm PDT

Mark je vodio računa i o bojama.

Mirne boje koji prekrivaju zidove, kao i nameštaj, uglavnom se svode na tople tonove, kao što su zlatna, bež i braon. Ipak, kako bi se razbila montonija u prostoru, iznad kreveta za spavanje postavljena je ružičasta slika Džona Karina.

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 3, 2016 at 11:14am PDT

Pored boja, vrednih umetničkih dela i odlično pozicioniranog nameštaja i dekora, posebno nas je oduševila tekstura, kojoj su se dekorateri posebno posvetili.

U hodniku se nalaze "Frits Henningsen" stolice izrađene od kombinacije drveta i trske, koje su uparene sa ormarom koji je ukrašen tehnikom patiniranja (kako bi se stvorio utisak starosti), antikvitetno zlatno ogledalo, kao i svileni "Tai Ping" tepih.

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 6, 2016 at 8:42am PDT

Tu su i detalji.

- Dnevna soba je bila toliko savršena da sam smatrao da je potrebno nešto da poremeti sav taj red i prefinjenost - rekao je Mark.

Upravo to je i uspeo da postigne, tako što je dodao ogromne skulpture koje je umetnik Pol Makarti predstavio na svojoj izložbi "White Snow".

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Aug 4, 2016 at 10:22am PDT

hellomagazin.rs Instagram