Danijela Pantić Conić ima savršen recept: Sve je kao suši, a zapravo nije!

Danijela Pantić Conić ima savršen recept: Sve je kao suši, a zapravo nije!

Autor: | 28/07/2019

0

Danijela Pantić Conić, nekadašnja voditeljka "Slagalice", je već godinama posvećena veganskom načinu ishrane, u kojoj uživa čitava njena mala porodica. A u ovo vreme, kada su temperature toliko visoke, svakome od nas bi prijala promena u ishrani i neki slasan obrok od povrća!

Da li biste nekada, umesto sušija ili posne sarme zarolali rolnice od plavog patlidžana, punjene pirinčem i svežim povrćem? Ako ste radi da menjate svoje obroke i da uvodite nove recepte, ovo je mala izmena u svakodnevnoj rutini. Ako umesto posne sarme, na tradicionalan način, spremite plavi patlidžan, svakako ćete biti u plusu!

Ovaj recept će vam uštedeti mnogo vremena, električne energije i novca. Ukućani će se svakako obradovati promeni i novom ukusu.

Evo recepta za rolnice od plavog patlidžana s pirinčem i povrćem - Sve je kao suši, a zapravo nije!

Tačno je da se plavi patlidžan puni klasičnim nadevom za posni suši, no ipak to nije isti ukus! S druge strane, jednostavnije je uviti plavi patlidžan nego suši alge. Naravno i algei plavi patlidžan imaju mnoštvo korsnih sastojaka, te je dobro imati ih u ishrani oboje.

Za rolnice, za četiri osobe, potrebni su vam:

2 srednja plava patličana,
šolja pirinča za suši,
3 srednje šargarepe,
1 avokado,
1 crvena paprika.
Dodaci i prelivi:

tamari sos za premazivanje,
so,
ulje i
limun, po želji.

Rolnice od plavog patlidžana – iznenađenje za goste!

Ove rolnice toliko su ukusne i lep izgledaju, a jednostavno se spremaju, da njima možete poslužiti i ukućane i goste. Idealne su za bezglutensku ishranu, kao i za sve koji su na veganskoj ishrani.

Isecite plavi patlidžan po dužini na šnite od 2 centimetra. Posolite ih i ostavite najmanje pola sata da so izvuče gorčinu iz kore. Za to vreme skuvajte pirinač za suši tako što ćete ga skuvati i vodi 1:3 (1 šolja pirinča na 3 šolja vode) ili u aparatu za kuvanje na pari.

Kada je plavi patličan spreman, premažite ga tamari sosom s obe strane, stavite na papir za pečenje i pecite na 180 stepeni dok ne smekša.

foto evaija.com

Rolnice od plavog patlidžana – i obrok i salata!

Povrće i avokado iseckajte na žilijen (duge i tanke štapiće). Nadev za rolnice napravite tako što ćete na plavi patlidžan prvo staviti pirinač, a potom na jedna kraj povrće i sve uvijte u rolnicu.

- S obizrom na to da rolnice sadrže i salatu i kuvane namirnice, ovo je dobra kombinacija za vegane početnike. Ni jedna namirnica ne sadrži gluten. Takođe, dobra je i za sve koji planiraju da pređu na sirovu vegansku ishranu, jer se kombinuju kuvane i lakše svarljive namirnice i sirove - poručuje Danijela koja svoje recepte deli sa svima koji žele da pređu na vegansku ishranu na portalu evaija.com

https://www.instagram.com/p/B0WII2SoIsG/

hellomagazin.rs 24kitchen.tv