Mnogi od nas vole bundevu i slasne pite, krem čorbe, ali imaju problem kako da bundevu na najbrži način da prireme i očiste. Evo pomoći...
Započnite pranjem, a zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete je iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, isecite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama. Možete ih rasporediti po papiru da se osuše i koristiti za seme sledeće godine.
Dakle, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost, piše bonapeti.rs.
Ukoliko bundevu koristite za dinstanje ili kuvanje, postoje dva načina da je oljuštite – pomoću oštrog noža ili ljuštilice za povrće.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više