Recept za pinđur Slavice Rokvić
Kada u domaćinskim kućama sve miriše na pečenu papriku, paradajz i starinske recepte jasno je da je nastupilo doba godine kada užurbano tragamo za oprobanim i dokazanim tehnikama za ostavljanje zimnice koje se tradicionalno prenose s kolena na koleno. Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu – a recept za pinđur Slavice Rokvić ima počasno mesto.
G.G. ATA Image
Udovica Marinka Rokvića godinama već pinđur prirpema po receptu svoje majke Milke, a na svom Instagram profilu pokazala je i kako izleda priprema ovog specijaliteta:
- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene je najlepši - napisala je.
Pročitajte Ajvar Nade Topčagić uvek uspe, 35 godina pravi ga bez greške, njen trik ne piše ni u jednom kuvaru
Ona je otkrila detaljan postupak pripreme i sve sastojke, pa i oni koji nikada nisu spremali zimnicu mogu da isprobaju ovaj tradicionalni recept za pinđur Slavice Rokvić.
- 6 kg crvenog paradajza
- 6 kg patlidžana
- seckane pečene paprike (otprilike)
- seckani beli luk (po ukusu)
- so, šećer i sirćetna kiselina (po ukusu)
- 1 l ulja
Priprema počinje pečenjem paradajza i patlidžana, koji se zatim ljušte, seckaju i krčkaju u velikoj šerpi. Kada smesa omekša, dodaju se pečene paprike i nastavlja se dugo mešanje, sve dok varjača ne otkrije dno šerpe. Posebno zagrejano ulje dodaje se u smesu, a zatim i so, šećer, sirće i beli luk. Vruć pinđur sipa se u tegle, koje se nakratko ostavljaju u rerni da se zatvore i očuvaju bez konzervansa.
- Ako ga budete spremali s ljubavlju, 100% će vam uspeti. Srećno - iskreno je poručila Slavica.
Instagram/@rokvic.slavica
Izgleda da za Rokviće pinđur nije samo zimnica, već prava porodična uspomena, koja oslikava toplinu doma i mirise detinjstva.
Slavica, koja već godinama brižno čuva tradiciju, pokazala je da i u jednostavnim receptima ima mnogo emocija i uspomena.
Nema sumnje da će recept za pinđur Slavice Rokvić, koji je nasledila od svoje majke Milke, zauzeti počasno mesto na trpezi tokom hladnih dana koji nam predstoje.
Instagram/@rokvic.slavica
Pročitajte još
Odlažete otvaranje računa u banci? Rešenje se nalazi samo par klikova od vas
U trci s vremenom, nizom obaveza koje kao da isplivavaju niotkuda iako ste se nadali da će ovaj dan biti mirniji od prethodnih, ne znate da li ćete i ovaj put uspeti da odete do ekspoziture.
10/11/2025
Saznajte višeSingles´Day: Ove godine ne čekaj poklon od drugih — vreme je da staviš fokus na sebe
Singles´Day: Ove godine ne čekaj poklon od drugih — vreme je da staviš fokus na sebe
10/11/2025
Saznajte višeNova sezona, novi stil: počelo je međusezonsko sniženje u XYZ Fashion Store-u
Međusezonsko sniženje u XYZ Fashion Store
10/11/2025
Saznajte više100 kvadrata čiste sreće: Zavirite u dom Nikoline i Saše Kapora, sve je spremno za bebin dolazak
Dom Nikoline Kovač i Saše Kapora po meri petočlane porodice
09/11/2025
Saznajte višeObična, a savršena: U kuhinji Lepe Brene pravi se najbolja keks torta, imamo i recept
Recept Lepe Brene za keks tortu
09/11/2025
Saznajte više
Komentari (0)