Klasična Švarcvald torta je provereni član svakog svečanog stola! Osim što privlači poglede, svaki sloj je preukusan.
Pročitajte Čokoladna torta gotova za 15 minuta
Međutim, iako ukusan, mnoge domaćice odutaju od pripreme ovog recepta, jer je dosta kompilkovan. Zato, hajde da malo pojednostavimo stvar. Ako nemate puno vremena za pripremu ovog deserta, onda je ovaj recept baš za vas.
unpict iStok Getty Images Plus
Evo šta je potrebno za Švarcvald tortu iz čaše!
Sastojci (za 6 - 8 osoba):
- 2 pakovanja kompota od višanja (od po 720 g) ili zaleđenih višanja
- 1 pakovanje pudinga od vanile
- 190 g šećera
- 50 g iseckanih badema
- 300 maskarpone sira
- 500 g svežeg sira sa niskim procentom masnoće
- 2 dl pavlake za šlag
- 50 g čokolade za kuvanje
- 300 g biskvita za tortu (gotovi proizvod)
- po 150 ml espreso kafe
Primera Švarcvald torte u čaši:
Procedite višnje da dobijete oko 700 ml soka. Pomešajte prašak za puding, 40 g šećera i 5 kašika soka od višanja. Zakuvajte preostali sok od višanja. Dodajte razmućeni puding i kuvajte neprestano mešajući oko minut. Zatim dodajte i višnje.
Propržite bademe bez dodavanja masnoće.Onda pomešajte maskarpone, sveži sir, preostali šećer i sok. Stavite pavlaku u šlag i pomešajte u smesu od sira zajedno sa bademima i čokoladom.
Izlomite biskvit na komade. Naslažite slažite slojevito po čašama. Nakapajte mešavinom espresa i Baileysa. Na to stavite kompot i krem. Sve to ponovite 1-2 puta. Ukrasite višnjama i stavite u frižider do posluživanja.
Prijatno!
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)