Torta bez pečenja! Nataša Pavlović ovu poslasticu sprema za čas

Torta bez pečenja! Nataša Pavlović ovu poslasticu sprema za čas

Autor: | 25/07/2025

0

Kada temperature pređu 30 stepeni, poslednje što želimo je da dodatno ugrejemo kuhinju. Samim tim, rerna je poslednje što se treba koristiti. Upravo zato se sve više traže recepti koji ne zahtevaju pečenje, a istovremeno su lagani, osvežavajući i vizuelno prelepi.

Jedan od apsolutnih favorita ovog leta je Bum bum torta sa voćem, recept Nataše Pavlović, čuvene Praktične žene, koju publika rado prati duži niz godina i u njene recepte ne sumnja.

Instagram

 

Ova torta podseća na čizkejk, ali je još bogatija u teksturi, jer donosi spoj hrskave keks podloge, kiselkastog voćnog fila i kremastog belog sloja. Sve to čini je savršenom poslasticom za tople dane.

Torta bez pečenja po receptu Nataše Pavlović je kremasta i lagana, za leto savršena. Ako imate jagode, maline ili bilo koje crveno voće pri ruci, već imate pola potrebnih sastojaka. Idealna je za letnje rođendane, druženja na terasi, ili trenutke kada želite nešto slatko.

Pročitajte Dobar dan, izvolite - Novak Đoković u prodavnici, kasirka nije znala šta je snašlo

Torta bez pečenja po receptu Nataše Pavlović pravi se od:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g putera
  • par kašika mleka po potrebi

Voćni fil

  • 300 g jagoda, malina ili crvenog voća po izboru
  • 100 g prah šećera
  • 1 kašika gustina
  • sok od pola limuna

Beli fil

  • 500 g krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200–300 g bele čokolade
  • 1 želatin (10 g)

 

Izmešajte mleveni keks s otopljenim puterom i po potrebi dodajte malo mleka kako bi se masa povezala. Utisnite smesu u dno i stranice kalupa za tortu. U šerpi prokuvajte voće sa prah šećerom i limunovim sokom. Gustin razmutite u malo vode i umešajte u ključalo voće. Kuvajte dok se ne zgusne, pa ostavite da se prohladi.

Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Slatku pavlaku umutite. U drugoj činiji pomešajte krem sir s otopljenom belom čokoladom, pa dodajte umućenu pavlaku. Na kraju dodajte otopljen želatin i sve sjedinite.

Na keks podlogu sipajte polovinu belog fila, zatim ceo voćni fil, pa preostali beli fil. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne. Nakon hlađenja, prevrnite tortu na tanjir, lagano udarite kalup da se odvoji i servirajte!

Torta koja se ne peče nije samo osvežavajuća, već je i vizuelno atraktivna. Recept Nataše Pavlović još jednom je pokazao zašto je jedna od najpraktičnijih žena na ovim prostorima.

Komentari (0)

Loading
Nataša Stevanović Instagram

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti