Kada stigne Lenka, Vesna Dedić odmah sprema ovo jelo, recept osvaja na prvu

Kada stigne Lenka, Vesna Dedić odmah sprema ovo jelo, recept osvaja na prvu

Autor: | 15/06/2025

0

Recept Vesne Dedić za bolonjeze morate probati

Kad je u pitanju klasičan recept poput špageta bolonjeze, reklo bi se da tu ne postoji mnogo prostora da se sam recept menja. Ali recept Vesne Dedić za bolonjeze je poseban.

Ata Images

 

Omiljeno jelo njene kćerke Lenke naša voditeljka pravi na poseban način. Za portal SVET otkrila je zbog čega je toliko magičan, a uz to je objasnila i kako ga priprema.

- Podeliću sa vama moj način kako spremam jednostavnu pastu bolonjeze koju je moja kćerka najviše volela kada je bila mala, a i danas kada idem kod nje u inostranstvo, to je prvo što joj pravim i čega se uželi i pored najboljih italijanskih restorana – rekla je popularna voditeljka i spisateljica Vesna Dedić za portal Svet.

Instagram

 

Sastojci za 4 osobe:

– 200 g sitno iseckane dimljene slanine
– 400 g mlevenog junećeg mesa (može i svinjsko)

– litar paradajz-pirea

– 4 čena belog luka

– prstohvat soli
– prstohvat origana ili bosiljka
– biber (navrh noža)

– kašičica žutog šećera
– pakovanje taljatela

Shutterstock

 

Na vrelom ulju propržiti slaninicu da lepo porumeni, potom sipati paradajz-pire i pustiti da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta, dodati potom sve začine i beli luk.

Pročitajte Odmah popije pola litre - Maja Volk zdrava kao dren, otkrila recept za jačanje imuniteta

Pustiti da se sve zajedno krčka oko 15 do 30 minuta. Što duže to bolje. Posle slaninice propržiti meso…Sitno seckani beli luk i kašičicu šećera staviti na kraju.

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Ata Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti