Pevačica Jovana Pajić, koja je nedavno napravila uspešan povratak na scenu pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“, pokazala je da i van bine zna da ostavi utisak. Ovog puta, ukusima iz kuhinje. Kao majka dve devojčice i žena prepoznatljivog stila, kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić je desert kojem se veruje, već na prvi pogled.
Zanimljivo je da poslastica, uprkos slatkoći i bogatom ukusu, ne ostavlja utisak "teške bombe", što je čini odličnim izborom i za one koji paze na liniju. Sama Jovana, koja neguje prirodan izgled i vitku liniju bez drastičnih dijeta, poručuje da je ključ u balansu, kako u životu, tako i u kuhinji.
Antonio Anhel / Ata images
Kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić ovih dana često se može videti i na društvenim mrežama, s razlogom – rashlađuje, a slatkiši prijaju i po vrućini.
Njen kolač pravi se bez pečenja, a za pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka: piškote, voće, kisela i slatka pavlaka. Sve se slaže u slojevima, a rezultat je osvežavajući i lagan desert, idealan za letnje dane ili ekonomičnu poslasticu nakon porodičnog ručka.
Pročitajte Jovana Pajić o razvodu od Saleta - Završila bih u kliničkom centru, zbog ćerki sam to uradila
I baš zato je kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić postao mali viralni fenomen među domaćicama. Lagan za pripremu, a bogat za čula, ova poslastica je jedna od onih koje ćete sigurno rado pripremati.
Freepik/freepik
Sastojci
- 2 dupla pakovanja piškota
- 1 kg svežeg voća po izboru
- kantica kisele pavlake
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda ili zaslađivača po ukusu
- 200 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
U činiji sjedinite kiselu pavlaku i med ili zaslađivač po ukusu. Ako želite bogatiji ukus, dodajte ekstrakt vanile i sve dobro promešajte. Posebno, u drugoj činiji umutite čvrsto slatku pavlaku. Freepik/freepik
Operite, dobro ocedite i iseckajte voće na sitne komade. Ako koristite maline ili drugo sitno i mekano voće, ostavite ga u celosti.
Pripremite odgovarajuću posudu ili kalup, piškote kratko umočite u mleko i poređajte prvi red piškota na dno posude. Premažite ravnomerno slojem umućene kisele pavlake i dodajte trećinu voća. Preko premažite sloj umućene slatke pavlake. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal, a kao završni sloj koristite slatku pavlaku. Dekorišite po izboru. Pokrijte kolač folijom i ostavite u frižideru najmanje 4 sata, idealno preko noći, da se ukusi što bolje prožmu.
Kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić je idealna poslastica za tople dane, a ako želite da ovom praktičnom desertu udahnete dodatnu svežinu, dodajte rendanu koru limuna ili limete u umućenu slatku pavlaku. Još jedan trik koji čini razliku, umesto mleka, piškote možete umakati u ceđeni sok od narandže ili blagu kafu.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)