Snežana Đurišić priprema savršenu pohovanu piletinu, sos će vas oduševiti

Snežana Đurišić priprema savršenu pohovanu piletinu, sos će vas oduševiti

Autor: | 03/06/2025

0

Snežana Đurišić je sinonim za narodnu muziku. Njena karijera traje više od četiri decenije, a pesme su urezane su u pamćenje publike širom regiona. Rođena sa glasom koji dira u dušu, Snežana je postala omiljeni izvođač mnogim ljubiteljima narodne muzike. 

Pored toga što je istaknuta umetnica, recept za pohovanu piletinu Snežane Đurišić je ozbiljan dokaz da je diva narodne pesme odlična i u kuhinji.

Ata Images

 

Kada je pokazala svoj recept za pohovanu piletinu u kremastom sosu od paprike i spanaća, pevačica je oduševila gledaoce emisije “Praktična žena”. Praktičan, ekonomičan i izuzetno ukusan predlog za ručak priprema se od sledećih sastojaka:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 jaje
  • brašno i prezle za pohovanje
  • 1 šaka svežeg spanaća
  • 1 crvena paprika
  • 300 ml neutralne pavlake
  • komadić putera
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašika senfa
  • so, biber, beli luk u prahu
  • 2 pakovanja nudli

Pročitajte Snežana Đurišić postigla pun pogodak, ponela sako koji izdužuje i sužava, boja u trendu

Sos: Sitno iseckajte papriku i dinstajte je na puteru oko 10 minuta. Dodajte spanać i krčkajte još par minuta. Ulijte pavlaku, umešajte senf, začine i rendani kačkavalj. Kuvajte dok se sve lepo ne sjedini u gust kremasti sos.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Pohovanje: Pileći file isecite na tanke šnicle. Uvaljajte ih redom u brašno, umućeno jaje, pa prezle. Pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu.

Nudle: Nudle skuvajte po uputstvu. Pomešajte ih sa sosom.

Serviranje: Nudle stavite na tanjir, preko njih poređajte piletinu isečenu na trakice. Po želji, pospite svežim peršunom ili još malo kačkavalja.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Recept za pohovanu piletinu Snežane Đurišić je pravi dokaz da ljubav prema kuvanju ide ruku pod ruku sa ljubavlju prema muzici.

Komentari (0)

Loading
Nataša Stevanović R.Z./ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti