Bojana Stamenov godinama oduševljava publiku svojim raskošnim glasom, ali osim raskošnog muzičkog dara raspolaže i velikim darom za kulinarstvo.
Pevačica ne krije da uživa da stvara u kuhinji, te nije čudno što je svaki recept Bojane Stamenov pravo remek-delo.
Boško Karanović
Publika je često može videti u emisijama u kojima rado prezentuje svoje veštine za šporetom, a poseban recept Bojane Stefanov koji je privukao pažnju brojne publike je parmezan piletina u sosu od tartufa. Ne samo da je izuzetnog ukusa, već i zvuči izuzetno.
Ovo jelo postalo je pravi hit među ljubiteljima dobrog zalogaja, a najbolje od svega je to što za njegovu pripremu nije potrebno previše vremena.
Pročitajte Šta večera žena koje je skinula 80 kilograma - Jednostavan recept Bojane Stamenov
Recept Bojane Stamenov je remek-delo a već danas i vi možete uživati u njemu. U nastavku pogledajte šta vam je potrebno za pripremu ovog slasnog zalogaja koji možete poslužiti u svakoj prilici.
Freepik/azerbaijan_stockers
Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- 1 šolja brašna
- 2 jajeta
- ½ šolje prezli
- ½ šolje rendanog parmezana
- so, biber, slatka aleva paprika
- peršunov list
Za sos
- 250 ml neutralne pavlake
- 50 g parmezana
- 1 kašičica tartufate
- so, biber
Isecite pileći file na tanje šnicle i blago ih istanjite tučkom. Pomešajte brašno, so, biber i alevu papriku, posebno umutite jaja i blago posolite, a prezle pomešajte sa parmezanom. Uvaljajte šnicle u brašno, jaja i prezle pa pržite na umereno ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odložite pržene šnicle na papirni ubrus i ostavite da papir upije višak masnoće.
Screenshot Youtube/@K1Televizija
Posebno ugrejte neutralnu pavlaku, pa kada provri, dodajte rendani parmezan i mešajte dok se sir ne otopi.
Servirajte šnicle uz sos, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.
Pripremite recept Bojane Stamenov za parmezan piletinu u sosu od tartufa i uživajte u carskoj gozbi.
Pročitajte još
Ovako izgleda kuhinja Megan Markl, rustični luksuz s daškom Mediterana
Kuhinja Megan Markl odiše toplinom i suptilnom dinamikom
15/06/2025
Saznajte višeKada stigne Lenka, Vesna Dedić odmah sprema ovo jelo, recept osvaja na prvu
Recept Vesne Dedić za bolonjeze morate probati
15/06/2025
Saznajte višeNacionalni dan rodne ravnopravnosti: Nauka bez granica – budućnost bez predrasuda
Konferencija Žene u nauci
12/06/2025
Saznajte višeMamina kuhinja vraća u detinjstvo: Ovo je Noletova omiljena torta, ne može da joj odoli
Omiljena torta Novaka Đokovića po receptu njegove majke
12/06/2025
Saznajte višeLuz Kasal zatvorila Belgrade river fest 2025: Dva dana vrhunske muzike na obali reke
Luz Kasal na Belgrade River Festu briljirala
11/06/2025
Saznajte više
Komentari (0)