Porodica je tada uvek bivala na okupu: Slavica Rokvić ovaj desert i dan-danas pravi, miriše cela kuća

Porodica je tada uvek bivala na okupu: Slavica Rokvić ovaj desert i dan-danas pravi, miriše cela kuća

Autor: | 16/05/2025

0

Ako ste ikad poželeli desert koji miriše na detinjstvo, a topi se na nepcu – naišli ste na pravo mesto jer najbolji recept za pitu sa jabukama po ukusu Slavice Rokvić je ono za čim tragate.

Nema tu velike filozofije u pripremi ili potrebnim sastojcima... Ali potrebno je da je pripremate s dušom jer to je prava domaća pita, složena jednostavno, ali ukusom bogata kao ona sa slavske trpeze.

Instagram

 

Sastojci za jednu štrucu:

  • 5 tankih kora
  • 5 izrendanih jabuka (obavezno ih malo iscedite)
  • 7 punih supenih kašika seckanih oraha
  • griz, otprilike, da upije višak soka
  • šećer, po ukusu, ali nemojte štedeti
  • ulje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica cimeta

Slavica obično pravi tri štruce jer, kako kaže, jedna nestane dok se druga hladi.

Screenshot Instagram/@rokvic.slavica

 

Redosled pripreme je vrlo važan: Prva kora se maže uljem, druga se posipa šećerom, treća opet ulje, četvrta šećer, a peta je prava zvezda – tu ide sve: jabuke, orasi, griz, vanilin šećer, cimet. Umotajte u štrucu, pa još malo ulja po vrhu.

U pleh stavite papir za pečenje i poređajte štruce. Rerna već čeka na 220°C. Pokrijte folijom i pecite 45 minuta. Povremeno premažite smesom ulja i kisele vode. Petnaest minuta pred kraj – skinite foliju da uhvati boju.

Rezultat? Pita zbog koje ćete zastati. Najbolji recept za pitu sa jabukama po ukusu Slavice Rokvić daće vam desert koji donosi sreću i zadovoljstvo.

Screenshot Instagram/@rokvic.slavica

 

Komentari (0)

Loading
Nataša Stevanović G.G. ATA Image

Pročitajte još

Najnovije vesti