Ako ste ikad poželeli desert koji miriše na detinjstvo, a topi se na nepcu – naišli ste na pravo mesto jer najbolji recept za pitu sa jabukama po ukusu Slavice Rokvić je ono za čim tragate.
Nema tu velike filozofije u pripremi ili potrebnim sastojcima... Ali potrebno je da je pripremate s dušom jer to je prava domaća pita, složena jednostavno, ali ukusom bogata kao ona sa slavske trpeze.
Instagram
Sastojci za jednu štrucu:
- 5 tankih kora
- 5 izrendanih jabuka (obavezno ih malo iscedite)
- 7 punih supenih kašika seckanih oraha
- griz, otprilike, da upije višak soka
- šećer, po ukusu, ali nemojte štedeti
- ulje
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica cimeta
Slavica obično pravi tri štruce jer, kako kaže, jedna nestane dok se druga hladi.
Screenshot Instagram/@rokvic.slavica
Redosled pripreme je vrlo važan: Prva kora se maže uljem, druga se posipa šećerom, treća opet ulje, četvrta šećer, a peta je prava zvezda – tu ide sve: jabuke, orasi, griz, vanilin šećer, cimet. Umotajte u štrucu, pa još malo ulja po vrhu.
U pleh stavite papir za pečenje i poređajte štruce. Rerna već čeka na 220°C. Pokrijte folijom i pecite 45 minuta. Povremeno premažite smesom ulja i kisele vode. Petnaest minuta pred kraj – skinite foliju da uhvati boju.
Rezultat? Pita zbog koje ćete zastati. Najbolji recept za pitu sa jabukama po ukusu Slavice Rokvić daće vam desert koji donosi sreću i zadovoljstvo.
Screenshot Instagram/@rokvic.slavica
Pročitajte još
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)