Ćerka Cece Ražnatović može se pohvaliti savršenom figurom koju održava zahvaljujući zdravoj ishrani i redovnim treninzima.
Budući da poštuje srpske običaje ona u ovo vreme posti, a koji je omiljeni ručak Anastasije Ražnatović u ovo doba godine pokazuje fotografija koja je osvanula na društvenim mrežama.
Instagram
Omiljeni posni ručak Anastasije Ražnatović je cela riba u soli, a način pripreme prenosimo vam u celosti.
Pročitajte
- Postim ceo post. Pomalo je teško, jer je jednolična hrana, jede se po gradu… Ja to radim zbog drugih stvari i lepše se osećam.
Ja i kuhinja smo dva sveta, ali jedem posne paštete, ajvar i tako dalje - otkrila je mlada pevačica.
Sastojci
- 2 kg ribe očistiti od krljušti i iznutrica
- nekoliko grančica svežeg začinskog bilja (bosiljak, peršun, zeljasti vrhovi komorača)
- 2 limuna, jedan isečen na kriške i mesnati deo iz drugog
-3 kg krupne morske soli (za 1 kg ribe potreban je 1,5 kg soli)
- mesnati deo 1 pomorandže, limun
- šaka semenki komorača
- maslinovo ulje
Omiljeni posni ručak Anastasije Ražnatović se ovako priprema
Osnovni princip je da se cela riba obloži solju pre pečenja, bilo da je to ceo lubin, romb ili tuna (kao na slici), ili manja riba poput sardine. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Bilo koja cela riba može da se peče u soli, ali prvo treba da se očisti.
Nakon što ste očistili ribu, unutrašnjost napunite mešavinom finog začinskog bilja kao što su bosiljak, peršun, zeljasti vrhovi komorača i kriške limuna.
Pomešajte so sa mesnatim delom pomorandže i limuna i semenkama komorača. Sipati malo vode i gnječiti smesu dok ne bude izgledala kao mokar pesak.
Instagram
Posuti otprilike 1 cm soli na pleh za pečenje, napraviti malo udubljenje za svaku ribu. Natrljati kožu uljem i staviti je preko soli. Sipati ostatak soli preko i utapkati je. Ne morate da pokrivate glavu i rep.
Ribu peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 do 40 minuta. Vreme pečenja zavisi od debljine soli, rerne, vrste i veličine ribe i njene temperature pre stavljanja u rernu.
Pročitajte Anastasija jasna - Nisi žalio kad si me gazio, ostavljam te
Teško je potpuno precizno odrediti, pa je najbolje da viljuškom probodete najdeblji deo ribe, držite je tako 10 sekundi, a zatim je brzo izvučete i prislonite krak na svoju usnu.
Ako je krak topao, riba je pečena, a ako nije, treba da se peče još malo. Ako i dalje niste sigurni, odstranite malo soli i proverite da li se meso odvaja od kostiju.
Ako se ne odvaja, vratite je u rernu. Servirajte je tako što ćete pred gostima otvoriti so. Zgodno je pri ruci imati još jednu činiju za odlaganje soli.
Pročitajte još
Posle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)