Božićni recepti Lepe Brene su preukusni
Iako je verovatno imala drugačije ideje i želje, Lepa Brena ove godine nije mogla potpuno da se posveti pripremi prazničnih trpeza oko kojih se uvek okupe svi članovi porodice Živojinović.
S obzirom da je polomila nogu početkom decembra na koncertu, njeni momci su preuzeli primat u kuhinji dok je ona uživala gledajući kako pripremaju sa puno ljubavi božićni ručak.
youtube printscreen
Gostujući u emisiji "Praktična žena" muzička zvezda otkrila je kako izgledaju dani kada su svi kod kuće, te da je veoma ponosna što njeni sinovi i te kako dobro umeju da kuvaju, kao i njen suprug Boba.
- Moram da priznam da su za Božić u našoj kući uglavnom zaduženi muškarci. Nekako su me diskreditovali i rekli su mi da nisam toliko sjajna, tako da sam ja odmah predala tu štafetnu palicu što se tiče kuhinje.
Muzička zvezda je dodala da joj to i nije toliko teško, jer je opšte poznato da je njen suprug Boba Živojinović veliki hedonista i gurman.
- Moj Boba je zaista ekspert što se tiče hrane, ali moram da priznam da i svi naši sinovui, i Filip i Stefan i Viktor zaista obožavaju da kuvaju.
Pročitajte: Goca otkriva - U 2025. u porodicu Živojinović stiže pojačanje
Mislim da su njihove izabranice jednostavno srećne, zato što oni veoma rado kuvaju, kao što čine to i kod kuće.
A kuvaju i kad imamo praznike, tako da sam ja zadužena da dobijem čašu vina, da dignem noge na sto i da pratim – naglasila je pevačica.
youtube printscreen
A koji su to božićni recepti Lepe Brene koji se svake godine pripremaju u porodičnom domu na Bežanijskoj kosi za najradonsiji hrišćanski praznik?
Veoma su jednostavni za pripremu, ne koštaju puno, a obožavaju ih svi - od najstarijih do najmlađih članova porodice. I ono što je najbitnije - nikakvi egzotični sastojci nisu potrebni za pripremu ovih jela.
Glavno jelo na trpezi porodice Živojinović za praznike uglavnom bude zapečena piletina u sosu od šampinjona.
Pročitajte: Pravo bogatstvo krije u kući! Božić u domu Zorice Nakić nije kao kod Bobe i Brene
Od sastojaka vam je potrebno:
- 500 grama mlevenog, pilećeg belog mesa
- glavica crnog luka
- 2,3 čena belog luka
- prezle
- šaka peršuna
- pola crvene paprike
- 1 jaje
- kašičica soli
- kašičica bibera
- kašičica mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičice karija
youtube printscreen
Za sos:
- kocka putera
- glavica luka
- 12 većih pečuraka
- 200 - 250 ml neutralne pavlake
- 100 ml mleka
- kašičica gustina
- kašičica soli
- kašičica bibera
- kašičica peršuna
Za preliv:
- 200 - 300 grama rendanog kačkavalja
youtube printscreen
Priprema:
Dobro sjediniti mleveno belo sa meso sa sitno seckanim crnim lukom, belim lukom, prezlama, paprikom i sve dobro začiniti. Na kraju dodajemo jaje i malo ulja kako bi smesa bila kompaktna.
Prespemo u pleh u koji smo prethodno stavili pek papir i lepo izravnamo.
U međuvremenu na puteru izdinstati šampinjone i luk, začiniti i dodati pavlaku za kuvanje. Kada sos bude gotov, prelivamo preko kore koju smo pripremili u plehu.
Na kraju se sve pospe rendanim kačkavaljem i po želji se dodaje peršun. Peče se u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Pročitajte: Ovo je diva! Brena cele večeri sedela i napravila atmosferu za pamćenje
Salata sa batatom:
- 400 grama batata
- rukola
- nar
- 100 - 200 grama suncokreta
- koziji sir
- ljubičasti luk
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
youtube printscreen
Priprema:
U dubljoj staklenoj činiji pomešamo rukolu, prethodno ispečeni batat, koziji sir, iseckan ljubičasti luk i nar. Zatim dodati semenke suncokreta, med, senf i balzamiko.
Sve dobro promešati i salata je već spremna za posluženje.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)