Džejmi Oliver otkrio jedan od svojih jednostavnih i pristupačnih recepata
Kako poslednje nedelje svi provodimo vreme u svojim domovima zbog pandemije koronavirusa, važno je da ono bude što sadržanije. Na internetu postoje brojni saveti za to, a i poznate ličnosti, svaka u svojoj branši, se trude da nam pomognu sa savetima: od predloga za vežbanje kod kuće do jednostavnih recepata.
Svojim jednostavnim receptima i slavni kuvar Džejmi Oliver pomaže svima koji više nemaju ideju šta da pripremaju, pa je otkrio recept za čokoladni kolač bez jaja, koji svako može napraviti i to za samo pola sata.
Pročitajte i: Hiljade ljudi je zbog njega ostalo bez posla, a sada se Džejmi Oliver vraća na velika vrata
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Potrebni sastojci:
200 grama maslaca
200 grama lešnika, badema ili oraha
200 grama tamne čokolade
200 grama brašna
200 grama šećera
200 ml mleka
malo soli
Priprema
Zagrejte rernu na 18o stepeni. Pleh dimenzija 25 cm x 25 cm obložite papirom za pečenje. Lešnike, orahe ili bademe, propržite 3 - 4 minute, a kada se ohlade, usitnite ih u blenderu. U isti blender dodajete i čokoladu, prstohvat soli i maslac sobne temerature.
Nakon toga, dodajte mleko, brašno i šećer pa mutite dok ne dobijete glatku smesu. Smesu koju ste dobili ravnomerno raspodelite u pleh pa pecite oko 18 minuta. Bitno je da površina bude hrskava, dok sredina kolača treba da ostane meka i nešto vlažnija. Ako to postignete, uspeli ste da napravite poslasticu po receptu Džejmija Olivera.
Oliver preporučuje da ovaj kolač poslužize uz sladoled, sveže voće ili preliv po želji.
Slavni u Velikoj Britaniji zatvorio 22 od ukupno 25 restorana
Pročitajte i: Džejmi Oliver smršao 12 kilograma uz samo dve male promene
Inače, Džejmi je restorane u Britaniji morao da zatvori u maju prošle godine, pri čemu je hiljade ljudi ostalo bez posla, zbog čega je bio očajan. On je za magazin “You” objasnio razloge propasti svog ogromnog poslovnog carstva.
– Da sam 13 godina proveo otavrajući elegantne restorane, uveravam vas da bi oni sada bili otvoreni – rekao je Džejmi koji je bio prinuđen da zatvori 22 restorana od 25 koliko ih je imao u svom lancu.
Kuvar se tada izvinio zaposlenima (1.300 ljudi je ostalo bez posla) i istakao je da je propao jer njegova jela nisu bila dovoljno bogataška, a on se trudio da po prosečnoj ceni priušti ljudima pristojnu i ukusnu hranu.
Kako je objasnio, njegove mušterije bile su pripadnici srednjeg sloja, a poznati proizvodači “brze hrane” su ga na kraju “pojeli”.
Džejmi, koji je prvo jelo osmislio sa 27 godina, a proslavio se u emisiji “The Naked Chef , istakao je da je dao sve od sebe da spase posao.
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više