Prvomajski ručak Jelene Đoković idealan za one koji poste
Pred nama je Prvi maj, odnosno Međunarodni praznik rada, dan kada gotovo na svakom izletištu možete da osetite miris dobro pečenog roštilja, a oni najhrabriji znaju i da donesu prasence i zavrte ga na zelenoj površini naše prestonice.
Photo by Mike Kilcoyne on Unsplash
Tu su i oni koji Prvi maj redovno dočekuju u svojim dvorištima, gde sa porodicom i prijateljima uživaju u ukusima tradicije.
S obzirom na to da nam se ove godine preklapa Prvi maj sa Uskrsom mnogi vernici poste, pa obično ostaju praznog tanjira u krugu svojih veselih prijatelja.
Pročitajte: Kad nemate ideju za ručak - Suzana Mančić oduševila receptom, ukusno jelo od onoga što imate u frižideru FOTO
Ako ste baš vi jedan od njih, ne bi trebalo uopšte da se brinete da ćete ostati gladni jer Jelena Đoković ima savršene ideje za prvomajski ručak koji će vam probuditi sva čula i napuniti stomak.
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković
Pasta sa veganskim pestom
2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite); 3 kašike pinjola ili oraha; 3 veća čena belog luka; 2 kašike soka od limuna; 3-4 kašike nutritivnog kvasca; ¼ kašičice soli; 2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja; 3-6 kašika vode, može i više ako je potrebno; pasta
instagram/jelenadjokovic
1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.
2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.
Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu
3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.
4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.
5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.
Brusketi od krompira
2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu
1. Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.
2. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.
3. Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Grilovano povrće na roštilju
Povrće po želji (tikvice, paprike, patlidžan, špargle, šargarepa)
Izgrilujte u gril tiganju i posolite ili ga bacite na roštilj. Najjednostavnije i najkorisnije je ovako spremiti povrće.
Salata od povrća
Pradajz, paprika, šargarepa, kupus, zelena salata, cvekla, jabuka, sirće, so, prepečeni susam
Priprema: Sve iseckajte i začinite. Ovakav obrok možete da ponesete i na posao.
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)