Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način

Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način

Autor: | 30/04/2024

0

Prvomajski ručak Jelene Đoković idealan za one koji poste

Pred nama je Prvi maj, odnosno Međunarodni praznik rada, dan kada gotovo na svakom izletištu možete da osetite miris dobro pečenog roštilja, a oni najhrabriji znaju i da donesu prasence i zavrte ga na zelenoj površini naše prestonice.

Photo by Mike Kilcoyne on Unsplash

 

Tu su i oni koji Prvi maj redovno dočekuju u svojim dvorištima, gde sa porodicom i prijateljima uživaju u ukusima tradicije.

S obzirom na to da nam se ove godine preklapa Prvi maj sa Uskrsom mnogi vernici poste, pa obično ostaju praznog tanjira u krugu svojih veselih prijatelja.

Pročitajte: Kad nemate ideju za ručak - Suzana Mančić oduševila receptom, ukusno jelo od onoga što imate u frižideru FOTO

Ako ste baš vi jedan od njih, ne bi trebalo uopšte da se brinete da ćete ostati gladni jer Jelena Đoković ima savršene ideje za prvomajski ručak koji će vam probuditi sva čula i napuniti stomak.

Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković

Pasta sa veganskim pestom

2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite); 3 kašike pinjola ili oraha; 3 veća čena belog luka; 2 kašike soka od limuna; 3-4 kašike nutritivnog kvasca; ¼ kašičice soli; 2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja; 3-6 kašika vode, može i više ako je potrebno; pasta

instagram/jelenadjokovic

 

1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.

2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.

Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu

3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.

4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.

5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.

Brusketi od krompira

2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu

1. Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.

2. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.

 

 

3. Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.

Grilovano povrće na roštilju

Povrće po želji (tikvice, paprike, patlidžan, špargle, šargarepa)

Izgrilujte u gril tiganju i posolite ili ga bacite na roštilj. Najjednostavnije i najkorisnije je ovako spremiti povrće.

 

 

Salata od povrća

Pradajz, paprika, šargarepa, kupus, zelena salata, cvekla, jabuka, sirće, so, prepečeni susam

Priprema: Sve iseckajte i začinite. Ovakav obrok možete da ponesete i na posao.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Clive Brunskill / Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti