Prvomajski ručak Jelene Đoković idealan za one koji poste
Pred nama je Prvi maj, odnosno Međunarodni praznik rada, dan kada gotovo na svakom izletištu možete da osetite miris dobro pečenog roštilja, a oni najhrabriji znaju i da donesu prasence i zavrte ga na zelenoj površini naše prestonice.
Photo by Mike Kilcoyne on Unsplash
Tu su i oni koji Prvi maj redovno dočekuju u svojim dvorištima, gde sa porodicom i prijateljima uživaju u ukusima tradicije.
S obzirom na to da nam se ove godine preklapa Prvi maj sa Uskrsom mnogi vernici poste, pa obično ostaju praznog tanjira u krugu svojih veselih prijatelja.
Pročitajte: Kad nemate ideju za ručak - Suzana Mančić oduševila receptom, ukusno jelo od onoga što imate u frižideru FOTO
Ako ste baš vi jedan od njih, ne bi trebalo uopšte da se brinete da ćete ostati gladni jer Jelena Đoković ima savršene ideje za prvomajski ručak koji će vam probuditi sva čula i napuniti stomak.
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković
Pasta sa veganskim pestom
2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite); 3 kašike pinjola ili oraha; 3 veća čena belog luka; 2 kašike soka od limuna; 3-4 kašike nutritivnog kvasca; ¼ kašičice soli; 2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja; 3-6 kašika vode, može i više ako je potrebno; pasta
instagram/jelenadjokovic
1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.
2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.
Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu
3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.
4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.
5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.
Brusketi od krompira
2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu
1. Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.
2. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.
3. Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Grilovano povrće na roštilju
Povrće po želji (tikvice, paprike, patlidžan, špargle, šargarepa)
Izgrilujte u gril tiganju i posolite ili ga bacite na roštilj. Najjednostavnije i najkorisnije je ovako spremiti povrće.
Salata od povrća
Pradajz, paprika, šargarepa, kupus, zelena salata, cvekla, jabuka, sirće, so, prepečeni susam
Priprema: Sve iseckajte i začinite. Ovakav obrok možete da ponesete i na posao.
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)