Recept Danijele Pantić za veganski kolač
Voditeljka Danijela Pantić, koja već duži niz godina praktikuje ishranu koja isključuje sve proizvode životinjskog porekla, napisala je “Vodič za vegane” u kojem je sabrala na desetine recepata za slane i slatke poslastice.
Arhiva Hello!
Imajući u vidu da je u toku sezona jagoda, izdvajamo recept za sirovi brauni sa jagodama. Ukoliko više volite neko drugo bobičasto voće ili želite da eksperimentišete receptom, možete upotrebiti i maline, kupine ili ribizle.
Pročitajte: Danijela Pantić: Moj sin neće znati šta je čokolada
Sirovi brauni sa jagodama priprema se brzo i jednostavno, bez pečenja.
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 šolje biljnog mleka
- šolja svežih urmi
- 100 grama otopljene veganske crne čokolade
- kašika kokosovog ulja
- 2 kašike putera od lešnika
- kašika rogača
- 1-2 šolje kokosovih ljuspica
- ½ štapića vanile
- na vrh noža himalajske soli
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u vodu 30 minuta. Sameljite ovsene pahuljice u procesoru hrane i odložite ih u činiju. Ubacite urme u aparat i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mleka.
Meljite kratko i polako dodajte mleko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smesa.
Ako je smesa previše retka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mleka.
Pročitajte: Razlog više da bude omiljena - Voćka koju možete neograničeno jesti čak i kad ste na dijeti
Izlijte kolač u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru dva sata.
Kada se brauni stegne, isecite ga na parčiće. Pre serviranja dodajte sveže ili smrznuto bobičasto voće: jagode, maline, ribizle ili brusnice.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)