Za istinske čokoljupce: Brauni sa malinama i morskom solju

Za istinske čokoljupce: Brauni sa malinama i morskom solju

Autor: | 10/07/2021

0

Recept za čokoladni brauni sa malinama i morskom solju

Predstavljamo vam poslasticu kojoj nijedan pravi čokoljubac neće odoleti. Brauni je jedan od najukusnijih kolača koji su ikad smišljeni i za to može da zahvali upravo glavnom sastojku, a ako mu dodate i malo malina – dobićete fantastičan letnji desert.

Sastojci

- 325 g maslaca isečenog na kockice

- 125 g kakao-praha

- 4 jaja

- 500 g kristal šećera

- 1 kašičica ekstrakta vanile

- 250 g brašna

- 250 g svežih malina

- nekoliko pahuljica morske soli

Za dekoraciju (opciono)

- šećer u prahu

- smrznute‒sušene maline u prahu (i / ili komadići smrznutih‒sušenih malina)

Pročitajte: Recept za domaći sirup koji podiže imunitet i vraća snagu posle prehlade

Getty Images

 

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180⁰C i obložite pleh veličine 30 x 23 x 2.5 cm papirom za pečenje i folijom, ili, još bolje, papirom za pečenje uokvirenim folijom, pošto će tako biti lakše. Jednostavnije je ako obložite pleh kada je preokrenut – ukalupite papir za pečenje / foliju preko spoljašnjeg dela pleha, uklonite (a da kalup zadrži svoj oblik), a potom okrenite pleh i ubacite formiranu „košuljicu“.

2. Maslac i kakao sjedinite u posudi i smestite (nepokriveno) u mikrotalasnu pećnicu. Uključite je na blagu vatru, po nekoliko sekundi, uz povremeno mešanje, da se smesa rastopi i postane kompaktna. Odložite na stranu.

3. Zajedno umutite jaja i kristal šećer samostojećim ili električnim ručnim mikserom u gustu, svetlu i rastresitu smesu. Umešajte smesu sa jajima i ekstrakt vanile u smesu sa kakaom, pa dodajte brašno i mešajte da se sastojci lepo sjedine.

Pročitajte: Bellini koktel - Savršeno letnje osveženje od samo dva sastojka

Getty Images

 

Recept za čokoladni brauni sa malinama osvojiće vas na prvi zalogaj

4. Smesu izlijte na pripremljeni pleh i poravnajte. Odozgo poređajte maline, nežno ih pritiskajući u smesu, pa pospite sa malo morske soli.

5. Pecite oko 30 minuta, da se formira korica po ivicama, ali bi u središnjem delu kolač trebalo da ostane mekši (malo će se stvrdnuti dok se bude hladio).

6. Sačekajte da se u potpunosti ohladi u plehu, pa izvadite koristeći papir za pečenje ili foliju. Isecite na kocke, pa uklonite papir za pečenje ili foliju. Jednostavnije ćete iseći kocke ukoliko odstoje u frižideru, oko 2 sata, i mekše su kad im se dodaju maline, stoga preporučujemo da se konzumiraju hladne.

7. Ukrasite po želji (lepo izgleda i ako dodate još malo morske soli u pahuljicama) i poslužite.

Pročitajte: Jednostavan recept od četiri sastojka - Ferrero Rocher sa kokosom

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti