Recept za čokoladni brauni sa malinama i morskom solju
Predstavljamo vam poslasticu kojoj nijedan pravi čokoljubac neće odoleti. Brauni je jedan od najukusnijih kolača koji su ikad smišljeni i za to može da zahvali upravo glavnom sastojku, a ako mu dodate i malo malina – dobićete fantastičan letnji desert.
Sastojci
- 325 g maslaca isečenog na kockice
- 125 g kakao-praha
- 4 jaja
- 500 g kristal šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g brašna
- 250 g svežih malina
- nekoliko pahuljica morske soli
Za dekoraciju (opciono)
- šećer u prahu
- smrznute‒sušene maline u prahu (i / ili komadići smrznutih‒sušenih malina)
Pročitajte: Recept za domaći sirup koji podiže imunitet i vraća snagu posle prehlade
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180⁰C i obložite pleh veličine 30 x 23 x 2.5 cm papirom za pečenje i folijom, ili, još bolje, papirom za pečenje uokvirenim folijom, pošto će tako biti lakše. Jednostavnije je ako obložite pleh kada je preokrenut – ukalupite papir za pečenje / foliju preko spoljašnjeg dela pleha, uklonite (a da kalup zadrži svoj oblik), a potom okrenite pleh i ubacite formiranu „košuljicu“.
2. Maslac i kakao sjedinite u posudi i smestite (nepokriveno) u mikrotalasnu pećnicu. Uključite je na blagu vatru, po nekoliko sekundi, uz povremeno mešanje, da se smesa rastopi i postane kompaktna. Odložite na stranu.
3. Zajedno umutite jaja i kristal šećer samostojećim ili električnim ručnim mikserom u gustu, svetlu i rastresitu smesu. Umešajte smesu sa jajima i ekstrakt vanile u smesu sa kakaom, pa dodajte brašno i mešajte da se sastojci lepo sjedine.
Pročitajte: Bellini koktel - Savršeno letnje osveženje od samo dva sastojka
Recept za čokoladni brauni sa malinama osvojiće vas na prvi zalogaj
4. Smesu izlijte na pripremljeni pleh i poravnajte. Odozgo poređajte maline, nežno ih pritiskajući u smesu, pa pospite sa malo morske soli.
5. Pecite oko 30 minuta, da se formira korica po ivicama, ali bi u središnjem delu kolač trebalo da ostane mekši (malo će se stvrdnuti dok se bude hladio).
6. Sačekajte da se u potpunosti ohladi u plehu, pa izvadite koristeći papir za pečenje ili foliju. Isecite na kocke, pa uklonite papir za pečenje ili foliju. Jednostavnije ćete iseći kocke ukoliko odstoje u frižideru, oko 2 sata, i mekše su kad im se dodaju maline, stoga preporučujemo da se konzumiraju hladne.
7. Ukrasite po želji (lepo izgleda i ako dodate još malo morske soli u pahuljicama) i poslužite.
Pročitajte: Jednostavan recept od četiri sastojka - Ferrero Rocher sa kokosom
Slične Vesti
Tiramisu sa malinama: Jednostavan recept za letnji desert u čaši
Tiramisu sa malinama - gotov dok kažete piškota
07/08/2021
Saznajte višePročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)