Prolećni doručak po recepturi Tamare Vučić: Deca ga obožavaju, a sastojke već imate u kući

Prolećni doručak po recepturi Tamare Vučić: Deca ga obožavaju, a sastojke već imate u kući

Autor: | 07/04/2024

0

Prolećni doručak Tamare Vučić koji deca obožavaju

Vafle, galete, bakin kolač – sve su to nazivi za laganu, hrskavu poslasticu omiljenu u svakom domaćinstvu, pa i kod Tamare Vučić koja je jednom prilikom podelila jednostavan recept za vafle u obliku Mikija Mausa kojima se najviše obradovao sin Vukan.

Shutterstock

 

Možete da pripremite vafle za doručak, užinu ili kao poslasticu.

Pročitajte: Recept za ručak Tamare Vučić ćete obožavati - Pravi se od jednog povrća i ne košta više od 600 dinara VIDEO

Postoji i slana i slatka varijanta, što zavisi od fila, kao palačinke.

No, pre svega, potrebna vam je modla, zapravo dvostrani grejač koji kolaču daje prepoznatljivu teksturu i karakterističan oblik.

Od sastojaka potrebna su vam tri jaja, 500 g brašna, 250 ml mleka, 9 kašika šećera, kesica vanilin-šećera, malo ulja ili otopljenog maslaca, prašak za pecivo.

Ako želite da bude aromatično, dodajte i koru limuna, cimet ili ekstrakt vanile.

Instagram

 

Polupajte jaja, odvojte žumanca od belanaca, pa sva tri belanca umutite da smesa postane penasta.

Uz stalno mućenje lagano dodajte sastojke, na kraju i brašno u koje ste umešali prašak za pecivo.

Mutite da dobijete glatku masu.

Ostavite da odstoji 15 minuta, taman da se aparat zagreje.

U zavisnosti od veličine aparata, kutlačom dodajte smesu, poklopite i pecite oko dva minuta. Bitno je da kolač ne bude prepečen, već mekan i fin.

Vafle se obično služe tople, sa kremom ili džemom po želji, medom, kuglom šlaga ili sladoleda. Možete ih posuti šećerom u prahu ili prelivom koji volite.

Ukus je u svakom slučaju originalan.

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jovan Mirić/ATA Images