Voda od paste ima višestruku namenu
Iskusne domaćice znaju bezbroj trikova koji imaju praktičnu primenu. Jedan od saveta koji vredi poslušati kaže da vodu u kojoj je kuvana testenina ne treba bacati.
U čemu je tajna?
Mnogi ne znaju da voda u kojoj se prethodno kuvala testenina sadrži veliku količinu skroba, koji umacima daje svilenkastu strukturu.
Dve do tri kašike te vode, koju kuvari zovu “tečno zlato”, dovoljne su da svaki sos pretvore u ukusan dodatak testenini.
Pročitajte: Treba li kečap držati u frižideru? Popularni proizvođač dao odgovor i razrešio dilemu
Da bi efekat bio potpun, važno je da se pri kuvanju ne pretera sa količinom vode. Dovoljno je tek toliko da se prekrije testenina. Prvih nekoliko minuta kuvajte na laganoj vatri.
Shutterstock
Dodatni trik glasi - ne bacajte ni skrobnu vodu koja vam preostane posle pripremanja sosa. Jednostavno je prelijte u kalupe za led i zamrznite. Sledeći put kad budete pripremali gulaš, rižoto ili supu dodajte dve smrznute kocke i dobićete savršeno ukusan ručak.
Pročitajte još
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)