Voda od paste ima višestruku namenu
Iskusne domaćice znaju bezbroj trikova koji imaju praktičnu primenu. Jedan od saveta koji vredi poslušati kaže da vodu u kojoj je kuvana testenina ne treba bacati.
U čemu je tajna?
Shutterstock
Mnogi ne znaju da voda u kojoj se prethodno kuvala testenina sadrži veliku količinu skroba, koji umacima daje svilenkastu strukturu.
Dve do tri kašike te vode, koju kuvari zovu “tečno zlato”, dovoljne su da svaki sos pretvore u ukusan dodatak testenini.
Pročitajte: Treba li kečap držati u frižideru? Popularni proizvođač dao odgovor i razrešio dilemu
Da bi efekat bio potpun, važno je da se pri kuvanju ne pretera sa količinom vode. Dovoljno je tek toliko da se prekrije testenina. Prvih nekoliko minuta kuvajte na laganoj vatri.
Shutterstock
Dodatni trik glasi - ne bacajte ni skrobnu vodu koja vam preostane posle pripremanja sosa. Jednostavno je prelijte u kalupe za led i zamrznite. Sledeći put kad budete pripremali gulaš, rižoto ili supu dodajte dve smrznute kocke i dobićete savršeno ukusan ručak.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)