Savršen predlog za ukusan i lagan porodični ručak: Musaka od boranije po receptu Katarine Žutić

Savršen predlog za ukusan i lagan porodični ručak: Musaka od boranije po receptu Katarine Žutić

Autor: | 11/01/2024

0

Recept Katarine Žutić za musaku od boranije

Kada je pre nekoliko godina gostovala u „Praktičnoj ženi“, Katarina Žutić donela je mnoštvo originalnih ideja u uvek rado gledanu emisiju. Između ostalog, predstavila je svoj recept za musaku od boranije.

Instagram

 

Popularna glumica i voditeljka Nataša Pavlović odlično su se zabavljale dok su pripremale ovo fino jelo, savršen predlog ako ste proteklih prazničnih dana preterali sa masnom hranom i nameravate da malo odmorite stomak. Dakle, bez mesa!

Pročitajte: Vikendica iz snova - Katarina Žutić uživa u okopavanju krompira van Beograda, zavirite u njen mali raj

Kaja Žutić, koja poslednjih godina najčešće boravi u svojoj vikendici van Beograda, a u slobodno vreme posvećuje se i svom hobiju, slikarstvu, voli da eksperimentiše u kuhinji. Ovo je jedan jednostavan i vrlo ukusan predlog.

Shutterstock

 

Ako spremate veći ručak, potrebno vam je četiri do pet krompira, glavica crnog luka i čen do dva belog, jedna šargarepa, jedno jaje, kisela pavlaka i pakovanje boranije.

Krompir klasično isecite na kriške, kao za musaku. Katarina je u emisiji pokazala svoju tehniku, koju takođe možete primeniti - ljuštilicom je krompir iseckala u tanje forme različitih veličina, sa hrapavijom teksturom, kao za čips.

Shutterstock

U većem tiganju propržite crni luk i dodajte šargarepu narendanu na trakice. Kada sve omekša, stavite boraniju, sa malo belog luka i bosiljka. Dobro promešajte i ostavite da se dinsta.

U drugoj posudu umutite pavlaku i jaje, sa malo bibera i soli. Polovinu smese sipajte u posudu sa boranijom.

Shutterstock

 

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i na dno stavite krompir isečen na kriške. Preko toga sipajte smesu sa boranijom i rasporedite je po celoj površini. Složite odozgo još jedan red krompira i prelijte preostalom smesom sa jajetom i pavlakom.

Pročitajte: Gorica Popović ima sjajan predlog za hladne zimske dane - Pivski hleb koji će vam očarati sva čula

Prekrijte folijom i stavite da se peče na 180 stepeni u zagrejanoj rerni otprilike pola sata. I to je ceo proces.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti