Recept Cece Ražnatović za posnu pitu
Poznato je koliko se Ceca Ražnatović drži tradicije i verskih običaja, a ista pravila poštuje i njena porodica.
Popularna pevačica posti svaki post i već godinama dočekuje Božić u Hramu Svetog Save. No, i svih drugih dana vodi računa o ishrani.
Tokom izolacije imala je više vremena da se pozabavi kuhinjom, pa smo tako videli jedno od njenih omiljenih jela, idealno za sve koji se u vreme posta pridržavaju specijalnog jelovnika.
Reč je o posnoj piti sa pečurkama. Jednostavna je za pripremu, a vrlo ukusna. Ako ste ljubitelj pečurki, obratite pažnju na recept koji dostavljamo.
Pročitajte: Pile bakino - Ceca prvi put objavila sliku malog Krstana, sve više liči na tatu Veljka
Najbolja varijanta pečuraka su šampinjoni. Dovoljno je pola kilograma, svežih, koje ćete dobro oprati i sitno iseckati.
Potrebno vam je još 500 grama kora za pitu, dva manja praziluka, klasični začini – so, biber, vegeta, decilitar ulja, kisela voda, prašak za pecivo.
Pržite praziluk na ulju dok ne omekša, a potom dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se prži dok tečnost ne ispari.
Pročitajte: Zimska boja za nokte koja briše znakove starenja na rukama - Ceca Ražnatović joj nije odolela
Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.
Ceca je pitu sa pečurkama ukomponovala sa sveže isceđenim sokom od paradajza. Obrok pun ukusa i zdravlja oduševiće i one koji su navikli na nešto “mesnatije”.
Pročitajte još
Proleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (1)
Ceca u zivotu nije skuvala nešto a kamoli da zna recept, dosadnoi ste više sa poznatima koji ubposlednje vreme kao ne izlaze iz kuvara i kuhinja.