Pipa Midlton ima predlog za sjajnu zimsku poslasticu: milionerski hlepčići sa čokoladnim prelivom

Pipa Midlton ima predlog za sjajnu zimsku poslasticu: milionerski hlepčići sa čokoladnim prelivom

Autor: | 02/12/2023

0

Recept Pipe Midlton za milionerske hlepčiće

Pre nego što je svet čuo za njih, Kejt i Pipa Midlton rado su pomagale roditeljima u porodičnoj kompaniji koja se bavila organizovanjem zabava. Mlađa sestra princeze od Velsa svojevremeno je objavila brošuru u kojoj su se, između ostalog, našli i neki fini recepti.

Guliver Getty Images

 

Bila su to omiljena jela koja je spremala za porodicu i prijatelje. Grupisala ih je prema godišnjim dobima. Za hladniji period preporučuje i jedan tradicionalni biskvit u kome možete svakog dana da uživate uz čaj ili kafu, a idealan je i za božićne praznike.

Pročitajte: Energetska bomba - Dženifer Lopez otkriva tajnu svog uvek savršenog i svežeg izgleda

Milionski hlepčići… Zvuči luksuzno, a zapravo je veoma jednostavan kolač koji svako može da napravi. Ne sumnjamo da će se sladokusci posebno oduševiti jer ukus je zaista božanstven.

Shutterstock

 

Pipa preporučuje milionerske hlepčiće za veća okupljanja. Ovo je recept za četrdeset kolačića.

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Podmažite duguljastu tepsiju za rolat većih dimenzija. Pomešajte 250 grama brašna, 100 grama šećera u prahu i 220 grama putera, pa mutite da dobijete finu smesu nalik testu. Ravnomerno je rasporedite po tepsiji i izbockajte viljuškom.

Ostavite 15 minuta, a potom pola sata pecite u rerni, da smesa porumeni i očvrsne. Ostavite da se ohladi. To je baza, prvi sloj.

Shutterstock

 

Drugi sloj pripremite tako što ćete u šerpu staviti 200 grama putera, 200 grama šećera, tri kašike karamel-sirupa i 400 grama mleka u prahu. Mešajte na laganoj vatri da se puter otopi. Povećajte temperaturu, sačekajte da proključa, a zatim, uz stalno mešanje, kuvajte još nekoliko minuta, da se zgusne.

Smesu prelijte preko testa i ostavite da se ohladi.

Pročitajte: Voli i ona slatko - Kremasta poslastica Jelene Đoković pravi se bez šećera i margarina, a pun ukus je tu

U činiji rastopite 200 grama tamne čokolade, prelijte njome kolač i stavite ga u frižider. Kada se stvrdne, izvadite ga iz tepsije i pažljivo isecite na kockice. Tako pripremljen, može u zatvorenoj posudi da ostane svež i do nedelju dana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs WPA Pool/Getty Images

Pročitajte još