Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku: Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač

Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku: Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač

Autor: | 10/09/2023

0

Recept Bože Vraće za hleb sa četiri vrste brašna

Božo Vrećo poznat je po nekonvencionalnom imidžu i izuzetnim vokalnim sposobnostima, ali može da se pohvali još nekim veštinama. Između ostalog, više puta nam je pokazao kako se snalazi u kuhinji, gde sprema jela koja su pravi praznik za sva čula.

Jure Perišić

 
 

Za bavljenje gastronomijom, profesionalno ili iz hobija, potrebno je puno ljubavi i strasti, a proslavljeni sarajevski muzičar to nesumnjivo poseduje. Ovom prilikom otkriva nam kako nastaje jedan poseban hleb.

Pročitajte: Svoj i na plaži - Božo Vrećo uslikan u kupaćem, negativni komentari ga ne dotiču

“Napravio sam hleb sa četiri vrste brašna: heljda, žuto i belo kukuruzno brašno, te raž. Premekan je i preukusan kao kolač. Brašno je mleveno u vodenicama u Brezi, i divno je što još uvek postoje vodenice i takva domaćinstva. Rado kupujem od takvih domaćica na pijaci”, ističe popularni interpretator.

Instagram

 

Recept Bože Vreće za hleb sa četiri vrste brašna

“Ne mogu vam opisati predivan miris i ukus ovog hleba, pa vam ostavljam recept. Potrebna su tri jajeta (sobna temperatura), zobeno mleko (velika čaša, za smuti), bademovo mleko (mala čaša za vodu), po dve šake svakog brašna, pa sami odredite gustinu (malo gušće nego za palačinke), mala čaša kisele vode, kašičica sode bikarbone, mala čaša maslinovog ulja, mala čaša jogurta, tri kašike putera, soli prstohvat ili dva. Ja stavim i štapić vanile, jer ništa ne pokvari, a daje blagi ukus slatkoće koji ide uz hleb ovog tipa. Išao bi i cimet ako se ja pitam, ali to kad se približe hladniji dani”, objašnjava Božo Vrećo.

Instagram

 

A ako je suditi po fotografiji, ovaj “model” hleba je pravo remek delo iz rerne. Recept je toliko oduševio pratioce kontroverznog umetnika, da je teško izbrojati komplimente koji su se nizali u komentarima.

Ukoliko razmišljate o nekoj novoj deliciji kojom biste mogli da iznenadite porodicu i prijatelje, eto sjajnog predloga.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nina Mašić Lizdek

Pročitajte još