Durmitorska cicvara po recepturi glumice Bojane Stefanović: Bićete siti ceo dan, a caka je u sastojku koji budi sva čula VIDEO

Durmitorska cicvara po recepturi glumice Bojane Stefanović: Bićete siti ceo dan, a caka je u sastojku koji budi sva čula VIDEO

Autor: | 10/07/2023

0

Naša poznata glumica Bojana Stefanović često objavljuje fotografije iz kuhinje i nesebično sa svojim fanovima deli recepte za jela koja sprema u svom domu.

Ovog puta počastila nas je jednim jakim doručkom, a u pitanju je starinsko jelo Durmitorska cicvara.

Jakov Simović/Gloria

 

Sastojci:

300g starog kajmaka

400ml vode

110g belo projino brašna

Pročitajte: Zaboravite na rernu i pečenje! Maja Volk podelila recept za sirovu picu koja izgleda preukusno FOTO

Priprema:

Vodu i kajmak stavite u šerpu da proključaju, i malo kuvajte da se odvoji mast. Uspite u tankom mlazu belo projino brašno, stalno mešajući varjačom. Mešajte na srednjoj vatri oko pola sata, dok se cicvara ne “okrene”, tj dok se ne odvoji masnoća.

Služi se uz kiselo mleko, sir ili med.

 Bojana Stefanović pasionirana kuvarica

U intervjuu za magazin HELLO! glumica je istakla da kod nas, nažalost, postoji trend da majke ćerkama vreme provedeno u kuhinji predstavljaju kao ropstvo.

– Kuvanje je moja velika ljubav, a, srećom, svi uživamo u dobrom zalogaju. Rado pravim sve moguće specijalitete, ali u poslednje vreme za ručak imamo obroke koji se pripremaju u ekspres loncu i mogu da se podgrevaju tri dana. Na meniju su sladak kupus, pasulj, boranija, a nađe se malo vremena i za neki patišpanj sa voćem.

Pročitajte: Slatke, sočne, tope se u ustima - U kuhinji Olje Balašević prave se najbolje urmašice, prilažemo recept FOTO

Kako biste žene koje ne dele vaš entuzijazam u pogledu boravka u kuhinji ubedili da promene mišljenje?

– Kao devojčica sam se igrala Steve Karapandže, što znači da kuvam odmalena. Nema tu velike mudrosti, sve je stvar treninga. Nažalost, prisutan je trend da majke govore deci: „Ja sam ceo život provela pored šporeta, nećeš i ti da robuješ.” U današnje vreme niko ne mora da bude rob kuhinje, možete da naručite hranu, da kupite gotov obrok… Ipak, mislim da nema ničeg lepšeg nego kad spremite jelo za one koje volite, a kuća zamiriše na domaću supu ili gibanicu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti