Recept Ivane Žigon za kolač sa pistaćima
Ivana Žigon je vrsna glumica iza koje su mnoge značajne uloge, pre svega na „daskama koje život znače“, ume lepo da recituje, nekad i da zapeva, a to nisu svi talenti koje poseduje.
Ćerka legendarnih umetnika Jelene i Steva Žigona u emisiji „Praktična žena“ otkrila je kako se snalazi u kuhinji. Tako je, između ostalog, pred kamerama spremala jednu orijentalnu poslasticu sa pistaćima, savršenu za sve koji vode računa o zdravoj ishrani, ali povremeno vole da se zaslade...
Pročitajte: Nemate ideju za ukrašavanje uskršnjih jaja? Donosimo vam 5 jednostavnih trikova sa TikToka VIDEO
Iranski kolač sa pistaćima
Sastojci
‒ šolja brašna
‒ pola šolje brašna od pšeničnih klica
‒ kašičica kardamona
‒ 4 kašike vode
‒ kašičica šafrana
‒ 4 kašike slatke pavlake
‒ 100 g putera
‒ 1/3 šolje ulja
Recept Ivane Žigon lako se priprema
U suvom dubokom tiganju pet minuta na srednjoj vatri pržite obe vrste brašna sa kardamonom. Zatim dodajte mlaku slatku pavlaku, promešajte i sipajte ulje i puter. Sve mešajte pet do sedam minuta da dobijete testo lepljive teksture. Sklonite sa vatre. U vodu uspite šafran i ostavite pet minuta. Stavite u šerpu vodu sa šafranom, dodajte šećer i kuvajte da se šećer otopi. Dobijeni sirup sipajte u testo i vratite ga još malo na vatru da se smesa ujednači. Razlijte je u posudu, pospite pistaćima i ostavite da se stegne, alvu isecite u romboide.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)