Sastojci:
Za koru:
- 120 g putera
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 200 g brašna
Za fil:
- 8 listova želatina
- 2,5 dl mleka
- 200 g šećera
- 4 žumanceta
- rendana kora limuna
- 5 dl slatke pavlake
- 500 g švapskog sira
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi, žumanca, šećer i brašno.
3. U umućenu masu dodati sneg od belanaca i polako promešati.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu masu i peći je 20 minuta u zagrejanoj rerni na 175 C.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi i preseći je poprečno na dva dela kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Želatin potopiti u vodu prema uputstvu sa kesice, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. U ohlađenu masu umešati šlag od slatke pavlake i švapski sir, pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil, poravnati, zatim prekriti drugom korom i staviti u frižider da se stegne.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko stegnute torte.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)