Natali Portman sa svojim pratiocima na "Instagramu" rado deli neobične recepte. Ona najčešće pravi hranljive obroke koje vole njeni ukućani, a velik broj čine i veganska jela. Pri odabiru onog što će praviti, vodi se trima stvarima – jelo treba da bude zdravo, ukusno i lako za pripremu. Kao zagovornik zdravog života, Natali često priprema jela od bundeve.
Glumica ističe da je jedan od najlakših načina da ubedi svoju decu da jedu povrće priprema ukusnih špageta od bundeve, belog luka i paradajza.
Pročitajte: Kremasta pasta sa paprikom - Da li biste isprobali omiljeno jelo prelepe Rijane?
View this post on Instagram
Jela od bundeve po receptu Natali Portman
Sastojci:
maslinovo ulje
3 čena belog luka
so
3 paradjza iseckana na kockice
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Prepolovite bundevu i stavite je u dublji pleh. Dodajte vodu (nivo vode treba da bude 1cm).
Pecite bundevu u rerni sve dok ne omekša (oko 45 minuta, zavisno od sorte). Kada se lako razdvaja viljuškom, izvadite je da se ohladi.
Izvadite semenke i gulite meso bundeve viljuškom tako da dobijete oblik koji podseća na špagete.
Sos:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno iseckan beli luk, so i paradajz. Kada povrće omekša, smanjite temperaturu, pa dodajte špagete od bundeve i lagano promešajte tako da se svi sastojci sjedine. Poslužite dok je toplo.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)