Natali Portman: Da bi vam život bio vredan i smislen, ne oslanjajte se na lepotu

Natali Portman: Da bi vam život bio vredan i smislen, ne oslanjajte se na lepotu

Autor: | 30/07/2019

0

Živimo u vremenu u kom je atraktivan fizički izgled imperativ. Većina nas se trudi da izgleda najbolje što može: posećujemo kozmetičare, frizere, estetske hirurge i ne izlazimo iz teretane. I sve to kako bismo bili prihvaćeni.

Glumica Natali Portman je progovorila o pritisku koji trpe žene jer im se, uprkos svim apelima, uticajnih i javnih ličnosti, nameće da moraju izgledati po nametnutim standardima lepote.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨? E a R t H ?✨ (@earthward09) on Jul 30, 2019 at 6:39am PDT


-Kao žena, neprestano se boriš protiv toga da te procjenjuju prema tome kako izgledaš, da te gledaju i stvaraju mišljenje o tebi. A šta je lepota? Ona je po definiciji prolazna, to je nešto što ne možeš da zamrzneš u vremenu, ona je poput leptira, živi na sekund. Da bi svoj život učinili zaista vrednim i smislenim, ne možete se oslanjati na lepotu rekla je 38- godišnja glumica za najnovije izdanje Harper's Bazaara i otkrila kakvo je olakšanje osetila kada je shvatila da ima pravo da oseća i ljutnju.

-Društvo nam je nametnulo stav da verujemo da ne osjećamo ljutnju, samo tugu ili uzrujanost. Kad sam to shvatila, odjednom mi se otvorio novi svet, postalo mi je kristalno jasno i zavapila sam: 'O moj Bože, toliko puta kad sam se rasplakala, ja sam zapravo bila ljuta! Samo nisam znala kako to da izbacim iz sebe- ispričala je glumica koja sa suprugom Benjaminom Milepijem odgaja dvoje dece: sina Alefa (8) i ćerku Amaliju (2).
Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: natali portman

Pročitajte još