Idealan obrok za poneti: Zdrava tortilja sa piletinom i povrćem

Idealan obrok za poneti: Zdrava tortilja sa piletinom i povrćem

Autor: | 11/11/2020

0

Zdravi obroci za poneti, koji se brzo spremaju, a jednostavno pakuju, idealno su rešenje za svaki radni dan. Osim što ćete zaobići pekaru i nezdrave grickalice, poboljšaćete kvalitet namirnica, koje unosite tokom dana.

Ako ste u potrazi za zdravim i brzim ručkom za poneti, večerom, ili nečim jednostavim i ukusnim što će zadovoljiti potrebe celog društva tokom večeri filma ili društvenih igara, imamo odličan i zdrav predlog za vas – tortilja sa piletinom i povrćem.

Recepata za tortilje, koje potiču iz meksičke kuhinje, ima bezbroj, a svoju populrnost dostigle su upravo zahvaljujući tome što izbor namirnica koje možete da koristite birate po sopstvenom ukusu ili onome što vam je “ostalo” u kuhinji! Naime, odličan su način da iskoristite preostalu piletinu (ili neko drugo meso) od prethodnog dana.

Pročitajte: 5 odličnih razloga da češće jedete testeninu + recept za savršene, prave italijanske, vege lazanje

foxys_forest_manufacture iStock Getty Images Plus via Getty Images

Sastojke kombinujte po želji ili prohtevima ukućana, ali verujte da nećete pogrešiti ni ako isporobate ono što vam mi danas predlažemo – kombinaciju avokada, spanaća i piletine.

Tortilja sa piletinom i povrćem

Sastojci:

1/2 avokada

1 kašičica svežeg limunovog soka
So i biber
2 tortilje
100 g iseckanih pečenih pilećih fileta
4 kriške paradajza
250 g blanširanog spanaća
foxys_forest_manufacture iStock Getty Images Plus via Getty Images

Priprema:

– U posudu stavite avokado, limunov sok, so i biber pa sve sastojke zgnječite viljuškom dok ne dobijjete izjednačenu smesu.
– Tortilje stavite na radnu ploču u kuhinji i svaku premažite dobijenom smesom od avokada. Nakon toga poređajte piletinu, paradajz i spanać.
– Zamotajte ih i prepolovite pa servirajte. Ukoliko planirate da ih nosite sa sobom, na posao na primer, dobro ih zamotajte u foliju kako bi ostale sveže i ukusne.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs foxys_forest_manufacture iStock Getty Images Plus via Getty Images

Najnovije vesti