U prodaji je novi broj magazina La Cucina Italiana!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti, složili smo se da mašta može biti kobna, ako se ne poznaju zakoni kuvanja. Drugi, takođe sjajan šef, Bojan Lacmanović koji vodi restoran Vila Gospava mi je pričao da je maštu počeo da koristi nakon dobrih desetak godina kuvanja telećih glava u škembetu, papaka u saftu, jagnjećih čorbi.
Riccardo Lettieri
Vaša autentična gastronomska kuća!
Ova dva razgovora su me podsetila na anegdotu kada su Pikasa pitali da li on ume nešto “normalno” da nacrta. Ekscentrični genije je za 5 minuta nacrtao savršenu, gotovo fotografski precizno, glavu konja. Pablo je imao i više nego dobre temelje.
Riccardo Lettieri
Isti je slučaj sa svim kuhinjama, pa i sa italijanskom. Recepture iz kuvara iz 18. veka se i dalje koriste, kao i metode, pa čak i posude. Takva je i naša šefica kuhinje Joëlle Néderlants. Napravila nam je parmiđanu koja poštuje sve zakone, a maštoviti detalj su artičoke. Za bruskete je osmislila potpuno nove ukuse, a luk, paradajz i patlidžan je napunila onako kako to rade u Liguriji. Poslasticu Zuccoto je prvo napravila kako je njena nona to radila, a onda ju je izmenjenim receptom donela u 21. vek.
Riccardo Lettieri
Sve što smo vam pripremili za ovaj broj, kao i za svaki prethodni, je simbioza prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Novo koje poštuje staro, moderno koje se nadograđuje na tradicionalno, krov koji se oslanja na zidove. A sve to ne vredi bez temelja. I zato, kad vam neko kaže da ste kuvar k’o kuća, zahvalite mu se.
Riccardo Lettieri
Uživajte u letu, moru, jezeru, reci, u još jednom putovanju kroz Italiju i zidanju vaše autentične gastronomske kuće! Riccardo Lettieri
A mi se vidimo opet. U najlepšem magazinu!
Za jedinstveno gastronomsko putovanje kroz Italiju posetite www.lacucinaitaliana.rs, i nstagram profil @lacucinaitalianasrbija.
Slične Vesti
Novi broj magazina La Cucina Italiana je u prodaji
La Cucina Italiana - novi broj magazina je u prodaji
06/04/2022
Saznajte višeU prodaji je novi broj La Cucina Italiana (video)
La Cucina Italiana - novi broj je u prodaji!
23/12/2021
Saznajte višePročitajte još
Posle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)