U prodaji je novi broj magazina La Cucina Italiana!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti, složili smo se da mašta može biti kobna, ako se ne poznaju zakoni kuvanja. Drugi, takođe sjajan šef, Bojan Lacmanović koji vodi restoran Vila Gospava mi je pričao da je maštu počeo da koristi nakon dobrih desetak godina kuvanja telećih glava u škembetu, papaka u saftu, jagnjećih čorbi.
Vaša autentična gastronomska kuća!
Ova dva razgovora su me podsetila na anegdotu kada su Pikasa pitali da li on ume nešto “normalno” da nacrta. Ekscentrični genije je za 5 minuta nacrtao savršenu, gotovo fotografski precizno, glavu konja. Pablo je imao i više nego dobre temelje.
Isti je slučaj sa svim kuhinjama, pa i sa italijanskom. Recepture iz kuvara iz 18. veka se i dalje koriste, kao i metode, pa čak i posude. Takva je i naša šefica kuhinje Joëlle Néderlants. Napravila nam je parmiđanu koja poštuje sve zakone, a maštoviti detalj su artičoke. Za bruskete je osmislila potpuno nove ukuse, a luk, paradajz i patlidžan je napunila onako kako to rade u Liguriji. Poslasticu Zuccoto je prvo napravila kako je njena nona to radila, a onda ju je izmenjenim receptom donela u 21. vek.
Sve što smo vam pripremili za ovaj broj, kao i za svaki prethodni, je simbioza prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Novo koje poštuje staro, moderno koje se nadograđuje na tradicionalno, krov koji se oslanja na zidove. A sve to ne vredi bez temelja. I zato, kad vam neko kaže da ste kuvar k’o kuća, zahvalite mu se.
Uživajte u letu, moru, jezeru, reci, u još jednom putovanju kroz Italiju i zidanju vaše autentične gastronomske kuće!
A mi se vidimo opet. U najlepšem magazinu!
Za jedinstveno gastronomsko putovanje kroz Italiju posetite www.lacucinaitaliana.rs, i nstagram profil @lacucinaitalianasrbija.
Slične Vesti
Novi broj magazina La Cucina Italiana je u prodaji
La Cucina Italiana - novi broj magazina je u prodaji
06/04/2022
Saznajte višeU prodaji je novi broj La Cucina Italiana (video)
La Cucina Italiana - novi broj je u prodaji!
23/12/2021
Saznajte višePročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)