Da li i vi imate osećaj da januar i februar ove godine nisu ni bili? Da li smo svi zaspali u svojim mikrosvetovima i nismo želeli da izlazimo iz sigurnosti naših pećina, jer smo tu jedino zaštićeni od svih zala kojima smo zasuti. Namerno neću reći – bombardovani. Opet, kad pogledam s druge strane, činilo se kao da proleće nikad neće doći. Kao da sam pre godinu dana sa mladim šefom Nikolom Vučkovićem radio na temi jela od kukuruznog brašna.
Vreme. Iako smo uvereni da vladamo njime jer, bože moj, znamo koliko je sati, pojmovi o vremenu nam se razlikuju kao što nam se razlikuje otisak prsta. Ili DNK. Tako je i sa hranom, u ovom slučaju kukuruznim brašnom.
Pročitajte: Uparite italijanska jela sa italijanskim vinima

La Cucina Italiana
Palenta, kaša siromašnih, koju znamo od detinjstva kao kačamak, puru, mamaljugu ili kulju je danas jelo koje je izborilo svoje mesto na menijima svih restorana. Jednostavno, vreme se promenilo. Da se stare vrednosti vraćaju na velika vrata, potvrdila je i Ivana Dobrnjac, koja nam je otkrila tajne pripreme hleba sa matičnim kvascem. Marina Cvetić je pričala o vremenima kada je upoznala Giannia Masciarellia i kako su nastala vina koja nose njeno ime.

La Cucina Italiana
U ovom broju smo slavili karbonaru, tradicionalnu, ali i tri, moderne, novovremenske. Da se sa italijanskom tradicijom ne valja igrati osetila je TV šefica Najdžela Loson koja se usudila da pasti putaneski promeni ime, a Fiemeta Fada nas uvodi u svet sira. Nastavljajući putovanje po Italiji, vodimo vas u manje poznatije regije
– Umbriju, carstvo sočiva, celera, tartufa i strangoci paste, i Bazilikatu gde možete uživati u crvenom patlidžanu, crvenoj ljutoj paprici, čuvenom Matera hlebu dok ispijate najbolji amaro.
La Cucina Italiana
Zatim, tu je maritoci, kolač kojim se odvajkada u Italiji izražavala vernost do kraja života, a posebnu pažnju smo posvetili Uskršnjim poslasticama i čuvenoj Golubici. Vrhunac ipak predstavlja naš kuvar koji je omaž svim nonama i bakama.

La Cucina Italiana
Uživajte u proleću, u putovanju kroz Italiju koje smo vam pripremili, u meniju koji smo vam odabrali, Baba kolaču sa naslovne strane i trošite vreme na svoje najvoljenije.
A mi se vidimo opet. U najlepšem magazinu!
Za jedinstveno gastronomsko putovanje kroz Italiju posetite www.lacucinaitaliana.rs, i instagram profil @lacucinaitalianasrbija
Slične Vesti
Novi broj magazina La Cucina Italiana! (video)
Novi broj magazina La Cucina Italiana!
30/07/2022
Saznajte višeU prodaji je novi broj La Cucina Italiana (video)
La Cucina Italiana - novi broj je u prodaji!
23/12/2021
Saznajte višePročitajte još
HONOR 400 serija stigla u Srbiju, AI kamera koja menja pravila igre
HONOR 400 serija stigla u Srbiju, AI kamera koja menja pravila igre
20/05/2025
Saznajte višeBojanin recept pravi hit među ljubiteljima dobrog zalogaja, tako sočno
Recept Bojane Stamenov je remek-delo
20/05/2025
Saznajte višeSad je jasno zašto je vitka: Evo kada je Iva Štrljić poslednji put pojela kolač
Iva Štrljić poštuje strog režim ishrane
20/05/2025
Saznajte višeDijeta? Ne, nikako! Dragana Kosjerina se kune u ovaj napitak
Izgled Dragane Kosjerine je za svaku pohvalu
19/05/2025
Saznajte višeSamo retki bi se usudili na ovaj korak: Nada Topčagić rešila da promeni život
Nada Topčagić stan je napustila
18/05/2025
Saznajte više
Komentari (0)