Savršene knedle za zimski dan, mekane, sočne, ali ne sa šljivama

Savršene knedle za zimski dan, mekane, sočne, ali ne sa šljivama

Autor: | 14/01/2021

0

Germknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu "Ederhof" koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.

Sastojci: 

* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile

Za fil:

* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)

Pročitajte: Recept za kineske knedle

Gligatron, iStock Getty Images Plus via Getty Images

Za posip:

* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu

Priprema: 

Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebalo bi da dobijete mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Odložite testo u posudu, prekrijte ga krpom i pusite ga da se odstoji dok ne se udvostruči.

Podlogu na kojoj ćete razvući testo, pospite brašnom. Testo razvucite u oblik kobasice i podelite na deset jednakih komada. Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pospite brašnom, prekrijte krpom i pustite da odstoje još 60 minuta.

Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Svaku gotovu Germknedlu premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs badmanproduction iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Pročitajte još