Germknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu "Ederhof" koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.
Sastojci:
* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile
Za fil:
* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)
Pročitajte: Recept za kineske knedle

Za posip:
* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebalo bi da dobijete mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Podlogu na kojoj ćete razvući testo, pospite brašnom. Testo razvucite u oblik kobasice i podelite na deset jednakih komada. Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pospite brašnom, prekrijte krpom i pustite da odstoje još 60 minuta.
Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Svaku gotovu Germknedlu premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.
Pročitajte još
Ljubavni horoskop za 29. januar: Vodolije privlače kao magnet, Ribe čeka emotivni brodolom
Ljubavni horoskop za 29. januar 2023. godine
29/01/2023
Saznajte višeMekane kao duša: Krofne Olivere Balašević su priča za sebe, prilažemo recept FOTO
Olivera Balašević oduševila krofnama
28/01/2023
Saznajte višeSmršao sam 18 kilograma za mesec dana: Goran Bogdan promenio lični opis, ovo je njegova tajna
Goran Bogdan smršao 18 kilograma za mesec dana
24/01/2023
Saznajte višeLjubavni horoskop za 22. januar: Rakovi u emotivnoj krizi, Vagama se smeši neobično poznanstvo
Ljubavni horoskop za 22. januar 2023. godine
22/01/2023
Saznajte višeDan za varanje: Ana Ivanović posle česnice oduševila novim receptom, domaćica za primer FOTO
Ana Ivanović oduševila novim receptom
20/01/2023
Saznajte više
Komentari (0)