Kineske knedle

Kineske knedle

22/12/2015

0



Sastojci za 20-25 knedli:

Za vontone:
• tri sušene kineske pečurke, koje su preko noći stavljene u vodu da nabubre
• čen belog luka
• šaka svežeg korijandera
• dva iseckana mlada luka
• dva kineska lista
• kineski luk
• 150 g svežih očišćenih kozica
• 20-25 komada testenine

Za vonton:
• hladna voda
• sladak čili sos za serviranje

Za marinadu:
• kašičica soja-sosa
• kašičica sosa
• kašičica ulja od susama

Prvo napravite marinadu. Izmešajte sve sastojke u činiji i ostavite po strani. Sitno iseckajte pečurke, beli luk, korijander, mladi luk, kineski list i luk i stavite ih u činiju. Sitno iseckajte i kozice, ukoliko ste se odlučili da ih koristite, i dodajte ih ostalim sastojcima. Iseckane kozice i povrće prelijte marinadom i izmešajte rukom tako da svaki sastojak bude prekriven marinadom.

Razvijte testo za vontone na radnoj površini. U svako parče testenine stavite kašičicu fila, prstima ovlažite krajeve testa i zalepite. Preklopite svako parče testa tako da se dobije trougao i zalepite ivice. Posle toga uzmite ivice trougla i spojite ih držeći sredinu.

Za pečenje vontona potrebno je da u tiganju zagrejete čašu suncokretovog ili nekog drugog biljnog ulja do 180 stepeni C. Kada je ulje dovoljno zagrejano, smanjite temperaturu na srednju jačinu.

Polako spustite vontone u ulje i pecite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Knedle obično počnu da plutaju kada su pečene.

Iz ulja ih vadite kašikom i stavite ih na papir da se ocede. Služite ih odmah sa slatkim čili sosom.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs/Tamara Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još