Radije bih jela pastu, nego nosila veličinu 0: Omiljeni recept Sofije Loren za kremaste špagete s limunom

Radije bih jela pastu, nego nosila veličinu 0: Omiljeni recept Sofije Loren za kremaste špagete s limunom

Autor: | 27/03/2022

1

Recept Sofije Loren prepun je aroma, a priprema se za svega 15 minuta

Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0“. Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom. Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata. 

Pročitajte: Ručak ne mora biti ni skup ni komplikovan da bi bio sjajan - Recept Jane Milić Ilić oduševio ljubitelje testenine

Profimedia

 

Sastojci


‒ 250 g špageta
‒ 60 g maslaca
‒ 3 čena belog luka
‒ korica 3 limuna
‒ 60 ml soka od limuna
‒ 120 ml pavlake za kuvanje
‒ so, biber
‒ 25 g rendanog parmezana
‒ šaka svežeg bosiljka

Recept Sofije Loren jednostavan je za pripremu

Shutterstock

 

Pastu skuvajte na uobičajen način. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok. U većem tiganju na umerenoj temperaturi rastopite maslac. Propržite beli luk, dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Ubacite gotovu testeninu, pa prelijte ostatkom pavlake. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom. 

Komentari (1)

Loading
Sonja 09:37 05.04.2022
Odgovori

Ma sve Vam verujemo,Sofija.Vi ste sebi mogli da priustite da jedete pastu,jer ste upecali rezisera koji je mogao skoro da Vam bude tata.Inace,proporcije tela su Vam takve da ste morali da budete na dijetama celi zivot.Ove druge glumice,koje nisu imale srecu da upecaju mocne muskarce,jedu travu kaku bi ostale vitke,i dobile pokoju ulogu.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti