Kada ste u jutarnjoj žurbi: Ukusan i zdrav doručak iz kuhinje Aleksandre Vasković

Kada ste u jutarnjoj žurbi: Ukusan i zdrav doručak iz kuhinje Aleksandre Vasković

Autor: | 20/11/2021

0

Recept za granolu Aleksandre Vasković

Bojan Vasković i „Leksington bend“ među najtraženijim su muzičarima u regionu, a kada je reč o društvenim mrežama, na primer „Instagramu“, tamo prednost ima njegova supruga Aleksandra. Lepa doktorka broji skoro četrdeset hiljada pratilaca i povremeno ih iznenadi nekim receptima, koji otkrivaju da se i u kuhinji sjajno snalazi. Nedavno nam je pokazala kako da pripremimo najukusniju granolu.

‒ Ja je pravim u većoj količini, da je uvek imam spremnu kada mi se doručkuje uz kombinaciju sa jogurtom i svežim voćem.

Pročitajte: San mnogih mladih bračnih parova - Dom Aleksandre i Bojana Vaskovića najušuškanije je mesto koje ste skoro videli (foto)

Recept za granolu - doručak zlata vredan

 

SASTOJCI

‒ 500 g pahuljica (ražane, ovsene, ječmene)

‒ 150 g belog ekspandiranog pirinča

‒ 150 g blanširanog badema

‒ 150 g indijskog oraha

‒ 100 g golice

‒ 100 g suncokreta

‒ 100 g sušene brusnice

‒ 100 g godži-bobica

‒ čija-seme po želji

‒ med

‒ štapić vanile

‒ cimet

Pročitajte: Šarena činija sa superhranom - Ovo je omiljeni doručak Novaka i Jelene Đoković (foto)

PRIPREMA

U manjoj šerpi na vatri srednje jačine zagrejte trećinu tegle meda. Kada se med otopi, dodajte mu semenke iz štapića vanile.

Za to vreme u većoj činiji sjedinite sve sastojke osim sušenog voća i čija-semenki. Rukama promešajte da se sve ravnomerno rasporedi, pa prelijte tečnim medom. Dodajte cimet po ukusu i varjačom ili špatulom sve promešajte da med objedini celu smesu.

Prespite je u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni na 170⁰C da poprimi zlatnobraon boju, uz povremeno mešanje varjačom kako bi sve pahuljice bile podjednako rumene.

Pročitajte: Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju

Kada budu gotove, ostavite ih da se prohlade. Ubrzo će postati hrskave. Može se desiti da se cela smesa stvrdne, ali ne brinite ‒ jednostavno je izlomite rukama ili varjačom. Granolu uspite u staklenu teglu, pa dodajte suvo voće i čija-semenke.

Moja omiljena kombinacija je granola u kombinaciji sa grčkim jogurtom, avokadom i bananom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin