Sardine sa roštilja, recept koji će vas oduševiti
Iskoristite najbolje što leto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.
Sastojci
- 12 sardina
- 250 g krupne morske soli
- 25 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- sok od 2 limete
- morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu
Pročitajte: Supersaveti za najbolji roštillj - Ukoliko na ovaj način spremite ćevape, piletinu i grilovano povrće biće to najukusniji doživljaj ikada

Guliver Getty Images
Priprema
1. Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu.
2. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poređati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.
3. Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći deo soli i postavite ih na gril-pleh.
4. Pomešajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obe strane, povremeno ih prelivajući.
5. Sardine poslužite sa preostalom mešavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom.
Pročitajte još
Miris leta i ukus roštilja: Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom, sos je nešto posebno
Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom
15/07/2025
Saznajte višeDanijela i Stefan Buzurović podelili recept za ćuretinu "Oženi me", idealan put do muškog srca
Danijela i Stefan Buzurović pokazali recept za idealan porodični ručak
14/07/2025
Saznajte višeRecept Miljane Gavrilović za pire, ali ne od krompira! Posno, zdravo i idealno za letnje dane
Posni recept Miljane Gavrilović za pire od prokelja i čičoke
13/07/2025
Saznajte višeOvo je Cecino omiljeno jelo, Lidija ga najbolje sprema
Ceca Ražnatović najviše voli da jede ovo domaće jelo
12/07/2025
Saznajte višeThe Prodigy pred prepunom Tvrđavom: Srbijo, imate naše najdublje poštovanje!
The Prodigy pred prepunom Tvrđavom
12/07/2025
Saznajte više
Komentari (0)