Sardine sa roštilja, recept koji će vas oduševiti
Iskoristite najbolje što leto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.
Sastojci
- 12 sardina
- 250 g krupne morske soli
- 25 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- sok od 2 limete
- morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu
Pročitajte: Supersaveti za najbolji roštillj - Ukoliko na ovaj način spremite ćevape, piletinu i grilovano povrće biće to najukusniji doživljaj ikada
Priprema
1. Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu.
2. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poređati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.
3. Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći deo soli i postavite ih na gril-pleh.
4. Pomešajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obe strane, povremeno ih prelivajući.
5. Sardine poslužite sa preostalom mešavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom.
Pročitajte još
Ovako je Ceca za mesec dana smršala 8,5 kilograma: Nijedne sekunde nisam gladovala
Ceca Ražnatović za nekoliko meseci puni 51 godinu i dočekuje trećeg unuka, a mnogi kažu da izgleda bolje nego ikada
18/03/2024
Saznajte višePočeo je veliki vaskršnji post: Ovo su sva pravila, posebnu pažnju obratite na jedan detalj
Vaskršnji post je počeo, ovo su pravila
18/03/2024
Saznajte višeBrzo i ukusno: 3 recepta Jelene Đoković za sve one koji žele da se hrane zdravo
Recepti Jelene Đoković za 3 zdrava jela
16/03/2024
Saznajte višeNe prosipajte vodu u kojoj se kuvala pasta, s razlogom je zovu tečno zlato
Voda od paste ima višestruku namenu
15/03/2024
Saznajte višeŠtite srce, utiču na rad mozga i produžavaju život: Ovo je 5 najzdravijih namirnica na svetu
Najzdravije namirnice za dug život
14/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)