Kraljica leta u novoj ulozi: Pikantna čorba od lubenice sa feta-sirom

Kraljica leta u novoj ulozi: Pikantna čorba od lubenice sa feta-sirom

Autor: | 29/07/2021

0

Čorba od lubenice – recept koji će vas ovog leta osvojiti

Lubenica je vesnik leta i njegov zaštitni znak. Osvežavajuća, zdrava, sočna – „must have“ svakog dana. Da li ste znali da postoji čorba od lubenice? Lako se pravi, veoma je ukusna i, što je najvažnije, ne morate da se petljate oko šporeta po vrućini jer se ne kuva.

Pročitajte: Nikada ih više nećete baciti -Semenke lubenice rešavaju najveći problem muškaraca

Getty Images

 

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

‒ 440 g pulpe lubenice

‒ 40 g šljiva

‒ 40 g krastavaca

‒ 40 g feta-sira

‒ 4 čeri-paradajza

‒ stabljika celera

‒ limun

‒ majoran

‒ bosiljak

‒ mlevena paprika

‒ekstradevičansko maslinovo ulje

‒ „Tabasco“ sos

‒ so

‒ biber

Pročitajte: Slatka dijeta - Očistite organizam i smršajte pomoću lubenice

Getty Images

Čorba od lubenice - priprema

1. Očistite celer, a sačuvajte mlade listove: ljuštilicom za krompir odstranite vlakna, zatim isecite stabljiku na sitne komade i isitnite listove.

2. Isecite na kockice 400 g lubenice i stavite ih u činiju zajedno sa sokom od 1 limuna, korenom i listovima celera, jednim isitnjenim listom bosiljka, nekoliko listova svežeg majorana, solju, biberom i 4 čeri-paradajza isečena napola. Ostavite pripremljenu mešavinu da odstoji trideset minuta.

3. Isecite na kockice šljive, preostalu lubenicu, oljušten krastavac očišćen od semenki i fetu.

4. Izmiksirajte lubenicu sa čitavom marinadom i nekoliko kapi „Tabasco“ sosa.

5. Poslužite čorbicu sa šljivama, lubenicom, krastavcem i fetom, uz dodatak začinskog bilja i svežeg povrća po želji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti