Čorba od lubenice – recept koji će vas ovog leta osvojiti
Lubenica je vesnik leta i njegov zaštitni znak. Osvežavajuća, zdrava, sočna – „must have“ svakog dana. Da li ste znali da postoji čorba od lubenice? Lako se pravi, veoma je ukusna i, što je najvažnije, ne morate da se petljate oko šporeta po vrućini jer se ne kuva.
Pročitajte: Nikada ih više nećete baciti -Semenke lubenice rešavaju najveći problem muškaraca
Getty Images
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
‒ 440 g pulpe lubenice
‒ 40 g šljiva
‒ 40 g krastavaca
‒ 40 g feta-sira
‒ 4 čeri-paradajza
‒ stabljika celera
‒ limun
‒ majoran
‒ bosiljak
‒ mlevena paprika
‒ekstradevičansko maslinovo ulje
‒ „Tabasco“ sos
‒ so
‒ biber
Pročitajte: Slatka dijeta - Očistite organizam i smršajte pomoću lubenice
Getty Images
Čorba od lubenice - priprema
1. Očistite celer, a sačuvajte mlade listove: ljuštilicom za krompir odstranite vlakna, zatim isecite stabljiku na sitne komade i isitnite listove.
2. Isecite na kockice 400 g lubenice i stavite ih u činiju zajedno sa sokom od 1 limuna, korenom i listovima celera, jednim isitnjenim listom bosiljka, nekoliko listova svežeg majorana, solju, biberom i 4 čeri-paradajza isečena napola. Ostavite pripremljenu mešavinu da odstoji trideset minuta.
3. Isecite na kockice šljive, preostalu lubenicu, oljušten krastavac očišćen od semenki i fetu.
4. Izmiksirajte lubenicu sa čitavom marinadom i nekoliko kapi „Tabasco“ sosa.
5. Poslužite čorbicu sa šljivama, lubenicom, krastavcem i fetom, uz dodatak začinskog bilja i svežeg povrća po želji.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)