Nikada ih više nećete baciti: Semenke lubenice rešavaju najveći problem muškaraca

Nikada ih više nećete baciti: Semenke lubenice rešavaju najveći problem muškaraca

Autor: | 07/07/2021

0

Semenke lubenice čuvaju zdravlje...

Leto je tek počelo, a tropske vrućine koje su pred nama predstavljaju pravi izazov. Ovo je godišnje doba kada nam je intenzivnija hidratacija neophodna, kako kroz unos tečnosti, tako i hranom koja će osvežiti i okrepiti ceo organizam. Leto se ne može zamisliti bez svoje kraljice – lubenice. Osim što sladi i hidrira, ona nosi pregršt drugih benefita.

Pročitajte: Slasna prva pomoć - Kako lubenicom ublažiti opekotine od sunca

Getty Images

 

Semenke lubenice pospešuju rad digestivnog trakta, pomažu u borbi protiv crevnih parazita, kod lečenja žutice, kao i raznih upalnih procesa. Deluju kao antioksidansi, delotvorne su u slučaju ateroskleroze, hipertenzije, angine pektoris, kao i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Getty Images

 

Semenke lubenice – čudotvorni čajevi

 

Čaj od semenki lubenice za čišćenje bubrega i mokraćne bešike

Priprema:

4 kašike svežih semenki izdrobite i kuvajte oko 15 minuta u 2 l vode. Pripremljenu količinu ravnomerno rasporedite i popijte u roku od dva dana, dok je treći dan predviđen za pauzu. Postupak ponavljajte nekoliko nedelja u kontinuitetu (2 dana korišćenja, 1 dan pauze).

Pročitajte: Probajte lubenica-dijetu za najbrže skidanje kilograma tokom leta

Čaj od semenki lubenice za probleme sa prostatom

Priprema:

2 kašike osušenih i samlevenih semenki lubenice prelijte sa pola litre ključale vode. Nakon što odstoje oko 30 minuta, odmah popijte. Postupak ponavljajte svakoga dana, nekoliko nedelja u kontinuitetu. Prvi rezultati biće primetni već posle deset dana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin