Svi će pitati ima li još: Rolat sa mlevenim mesom u roštilj-sosu po Pančetinom receptu

Svi će pitati ima li još: Rolat sa mlevenim mesom u roštilj-sosu po Pančetinom receptu

18/07/2021

0

Glumica Pančeta ‒ recept za vikend obrok

Vikend je u toku, a ideje za pripremanje novih jela uvek su dobrodošle. Osim što ćemo na svoju trpezu uneti osveženje, dodatno ćemo uticati na održavanje porodice na okupu.

Sandra Bugarski, koja je, inače, zablistala ulogom Pančete u seriji „Igra sudbine“, podjednako dobro snalazi se i u kuhinji, pa je tako vrlo rado podelila recept za pripremanje rolata sa mlevenim mesom u roštilj-sosu. Evo načina da ukućane obradujete ovim preukusnim jelom.

Pročitajte: Za istinske čokoljupce - Brauni sa malinama i morskom solju

Praktična žena promo

 

Sastojci za testo:

‒ 500 g brašna

‒ 150 ml jogurta

‒ 150 ml mleka

‒ kašičica soli

‒ kašičica šećera

‒ 1 suvi kvasac

Sastojci za nadev:

‒ 4 šnicle pečenice

‒ 1 crni luk

‒ 1/2 šolje kečapa

‒ 1/2 šolje meda

‒ 1/4 jabukovog ili vinskog sirćeta

‒ 1/4 šolje senfa

‒ 2 kašike vorčestera

‒ 2 čena belog luka

Pročitajte: Ljubav Sandre Bugarski - bez njega više ne može da živi (foto)

Priprema:

Prvo napravite nadev. U tiganj stavite kečap, med, sirće, senf, vorčester, seckani beli luk i sve krčkajte na laganoj vatri da dobije gust barbikju-sos. U drugi tiganj stavite šnicle, posolite ih i pobiberite, preko njih stavite luk iseckan na listiće i na kraju sos. Sve poklopljeno krčkajte nekoliko sati na laganoj vatri da meso skroz omekša. Zatim umesite testo. Mlako mleko dodajte u brašno sa ostalim sastojcima. Sve lepo umesite i ostavite na toplo mesto da naraste.

Kada je meso gotovo, viljuškom ga iscepkajte i pomešajte sa sosom. Testo razvaljajte u formu kore, pospite mesom u sosu, urolajte u rolat, isecite na kriške i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite desetak minuta da naraste još malo i pecite u zagrejanoj rerni na 220⁰C oko 20 minuta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti