Bellini koktel: Savršeno letnje osveženje od samo dva sastojka

Bellini koktel: Savršeno letnje osveženje od samo dva sastojka

Autor: | 13/06/2021

0

Bellini koktel - izvrstan i za oko i za nepca, idealan za svako doba dana, inspirisan je bojom i imenom slavnog venecijanskog slikara

Klasičan italijanski koktel jasno definisanog ukusa kreirao je Đuzepe Ćiprijani, vlasnik “Harry’s Bara” u Veneciji, 1934. godine. Nazvao ga je „Bellini“ jer je imao specifičnu ružičastu boju, istu kao toga koju je nosio svetac na jednoj slici Đovanija Belinija, čuvenog umetnika iz 15. veka. Osvežavajuće piće dobro se slaže sa krostinima od palente i kremastim bakalarom, sirevima intenzivnog ukusa poput buđavih, salatom od hlapova i goveđim karpačom (još jedna Ćiprijanijeva čuvena kreacija).

Pročitajte: Recept za domaći sirup koji podiže imunitet i vraća snagu posle prehlade

Getty Images

 

Recept

120 ml proseka

60 ml pirea od svežih belih breskvi

Priprema

Sipajte pire od breskvi u čašu za šampanjac, a zatim polako dodajte proseko.

Mešajte lagano dugačkom barskom kašikom.

Za pire od breskvi

Oljuštite 500 g belih breskvi i potopite ih jednu po jednu u 250 ml vode sa 30 ml soka od limuna.

Izmiksirajte sve sa 4 kockice leda i 1 kašikom kristal šećera kako biste uspostavili ravnotežu sa količinom šećera u voću.

Dodajte 2 maline da dobijete tipičnu boju (ukoliko breskva nije dovoljno ružičasta).

Pročitajte: Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju - Napravite kolač od zove i limuna

Getty Images

 

5 koraka do savršenstva

Izvrsnost Za jedan ovako jednostavan miks sa niskim sadržajem alkohola neophodno je da proseko bude veoma kvalitetan.

Aroma Breskve moraju da budu zrele; pire treba pripremati na licu mesta.

Temperatura Da bi se istakla delikatnost ukusa, koriste se hladni sastojci i zaleđena čaša za šampanjac.

Pena Formira se prilikom mešanja i ostaje u čaši kao dekoracija.

Ravnoteža Radi postizanja balansa između slatkog i kiselog, kao i eventualnog dodavanja šećera, pire od breskvi uvek treba probati.

Pročitajte: Neodoljive tartalete sa jagodama i kremom

Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti