Recept za tartalete sa jagodama - jednostavno, osvežavajuće i ukusno
Sezona jagoda je u punom jeku, a paleta poslastica koje se mogu napraviti od njih nema kraja. Ovog puta predlažemo vam desert savršen za opuštene popodnevne časove sa porodicom ili prijateljima. Jednostavan je za pripremu i „opasan“ za nepca i receptore čula ukusa, mirisa, vida... Drugim rečima – neodoljiv!
SASTOJCI ZA 6 KOLAČA
- jedno gotovo testo od 320 g
- 200 ml slatke pavlake
- ravna kašika šećera u prahu
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 350 g jagoda
- 3 kašike želea od crvenih ribizli
Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva
Getty images
PRIPREMA
Potrebno vam je šest modli za tartalete (tart-kolače) veličine osam centimetara.
Testo razvucite oklagijom na radnoj površini posutoj brašnom i malo ga istanjite. Sekačem okruglog oblika, veličine 12.5 cm, vadite krugove od testa i stavljajte ih u modle. Dno i stranice izbockajte viljuškom i odložite na tridesetak minuta u frižider.
Zagrejte rernu na 200⁰C.
Svaku modlu obložite malim parčetom papira za pečenje i postavite perlice za pečenje ili sušene mahunarke. Pecite ih 10 minuta u zagrejanoj rerni. Uklonite papir i perlice iz modli, pa ih vratite u rernu i pecite još pet minuta, da dobijete svetložute hrskave korpice za tart. Odložite kolače na kuhinjsku rešetku da se ohlade.
U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Podelite krem u ohlađene korpice za tart i odozgo stavite oprane jagode, kojima ste odstranili peteljke i isekli ih na tri dela.
U manjoj šerpi na laganoj vatri rastopite žele od crvenih ribizli sa kašikom vode. Mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Kašikom ili malom četkom nanesite ga preko jagoda kao glazuru i sačekajte da se stvrdne, pa poslužite.
Recept za tartalete sa jagodama - Jednostavan za pripremu, „opasan“ za nepca
Getty images
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)