Deca će ih obožavati: Recept za zebraste palačinke

Deca će ih obožavati: Recept za zebraste palačinke

Autor: | 03/03/2021

0

Zebraste palačinke su sve što vam je potrebno da svojim ukućanima navučete osmeh na lice. Tako jednostavne, a tako zabavne. I nema ko ih ne voli. Slane, slatke, sa nadevom, sa malo šećera i cimeta, ili čak i prazne – palačinke su zakon!

Pročitajte: Recept za palačinke proslavljenog francuskog poslastičara koji morate da probate

Photo by cottonbro from Pexels

 


Evo ideje, kako bi bile još zabavnije. Isprobajte zebrasti print i videćete da će reakcija gostiju biti fenomenalna. Sve što je potrebno da odvojite jedan deo uobičajene smese za palačinke i dodati joj toliko kakaa ili instant kafe da poprimi braon boju, piše cafebarrestoran.rs.


Kad ste tamnu smesu dobro umutili prebacite je u čistu bočicu (recimo od kečapa, ili nekog sosa) sa otvorom kroz koji ćete moći lako istisnuti šare. Postupak je jednostavan, kada sipate u tiganj i nakon što se malo stisne, nacrtajte tamnijom smesom krugove i ispecite do kraja.

Sastojci za zebraste palačinke: 


* 3 jaja
* 350 ml mleka
* 300 g brašna
* 200 ml kisele vode
* 15 g kakaa
malo soli
ulje za prženje

Priprema:


Umutite jaja i so, pa dodajte mleko, vodu, brašnu, mešajući dok ne dobijete odgovarajuću gustoću. Petinu smese odvojite i pomešajte sa kakaom, pa prebacite u bočicu.


Ulijte palačinku u tiganj i kad se malo stisne braon smesom nacrtajte krugove. Kad je pečena okrenite je na drugu stranu i pecite oko pola minute. Poslužite sa čokoladnim namazom, ali ćete možda najbolji efekat dobiti sa crveno jarkim pekmezom od višnje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još